5 načina za svladavanje problema

„Znaj da postoji viša sila koja će te držati za ruku u tvome putu kroz život i da ćeš svladati sve probleme i biti uspješan“, Sri Sri Ravi Shankar.

Jedno je mudrac povukao liniju na ploči i rekao svome učeniku da učini liniju kraćom bez da ju dodirne ili ju briše. Kako bi to ti učinio? Moraš skratiti liniju bez da ju dodirneš.

Inteligentna osoba (so se odnosi na učenika) je tada nacrtala mnogo veću liniju ispod te linije. Tako je linija automatski postala kraćom. Lekcija je ovdje – ako ti se tvoje poteškoće čine vrlo velikima, podigni pogled, jer si fokusiran samo na seebe. Ako podigneš pogled i vidiš druge koji su u gorem stanju od tebe, odjednom ćeš osjećati da tvoj teret nije toliko loš kao što si mislio.

Ako prolaziš kroz problem u životu, ovdje je 5 perspektiva koje ti mogu pomoći zadržati pobjednički stav kroz oluju:

1.     Pogledaj one s većim problemima

Prva tajna za svladavanje problema je da gledamo u veće probleme s kojima se ostali ljudi suočavaju, a tada će se naši problemi činiti manjima. U trenutku kada se tvoji problemi čine manjima, dobit ćeš energiju i pouzdanje da se s njima nosiš ili da ih čak riješiš. Drugim riječima, služi onima kojima je više potrebno.

2.     Znaj da će i to proći

Drugo, znaj da će i to proći. Gledaj koliko si problema imao u prošlosti – kako su došli i kako su prošli. Znaj da će i to proći i da imaš energiju i moć u sebi da to svladaš. Dobit ćeš pouzdanje razumijevanjem i uvidom u svoju prošlost.

3.     Meditiraj

Radi neke vježbe disanja i meditiraj. Meditacija te čini bistrijim, sretnijim i intuitivnijim. Čini te toliko živim u sadašnjem trenutku i odvaja te od svega što se dogodilo u prošlosti.

4.     Predaj se

Znaš li, u ljutnji kažemo „Odustajem“. Bez frustracije i ljutnje kaži, „Odustajem od ovog problema, ne mogu ga riješiti, neka mi Božansko pomogne.“ I znaj da će ti se uvijek pomoći. Imaj povjerenja da će ti snaga univerzuma pomoći.

5.     Nastavi se smiješiti kroz sve to

Nema ničega velikom u smiješenju kada je sve normalno i kada sve ide onako kako želiš. Ali ako probudiš hrabrost u sebi  i kažeš, „Što god dođe, nastavit ću se smiješiti“, primijetit ćeš ogromnu energiju koja se diže iz tebe. Tada problem izgleda kao ništa, samo dođe i nestane.

Objavljeno prvi put na artofliving.org

Prijevod I.P.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.