ART OF LIVING PROGRAM SREĆE 7. i 8. studenoga

Art of Living Program sreće je radionica na kojoj, uz jogu, vježbe disanja, meditaciju i praktično znanje, učimo sudarshan kriyu – središnju i jedinstvenu tehniku Art of Livinga za smanjivanje stresa, podizanje razine energije i pronalaženje dubljeg uporišta u životu

 • Redovitim prakticiranjem sudarshan kriye se trajno rješavamo stresa
 • Učimo prepoznati obrasce ponašanja našeg uma i kako se nositi s njima
 • Kontroliranjem vlastitog daha možemo utjecati na naše misli i emocije
 • Jednostavne vježbe istezanja opuštaju tijelo
 • Jogom i tehnikama disanja pripremamo se za meditaciju
 • Otkrivamo kako smo nepresušni izvor entuzijazma, ljubavi, mira i radosti

Sadržaj tečaja

U tri termina, u ukupno 9 sati radionice, imamo priliku naučiti jednostavne joga vježbe, tehnike disanja, sudarshan kriyu, iskusiti meditaciju i ponijeti kući jednostavne mudrosti koje će nam pomoći da osmijeh i razinu energije koju steknemo zadržimo i povećamo na dugo vremena. Cilj je radionice potaknuti nas da osjetimo unutarnji mir, ljubav i izvor čiste sreće koji smo mi sami.

U životu svi želimo biti sretni. Zapravo, sve što radimo, radimo kako bismo bili sretni, trčimo za vanjskim poticajima kako bismo je ostvarili. No, izvor sreće smo mi sami, a kada to otkrijemo, ona nas nikada više ne napušta, bez obzira na situaciju. Kako bismo to otkrili i zadržali potrebno je primijeniti neke tehnike i znanje.

Sudrashan kriyu je svijetu dao Sri Sri Ravi Shankar, osnivač fondacije Art of Living. Tajna daha leži u tome da njime možemo utjecati na naš um i da se svaki umni obrazac, poput misli i emocija, može povezati s dahom. Ovisno o tome kako se osjećamo to utječe na naš dah, ali možemo djelovati i u suprotnom smjeru.

Art of Living Program sreće se, uz ostale Art of Living programe, podučava u preko 150 zemalja u svijetu. Njegovu dobrobit su osjetili milijuni ljudi na svim kontinentima.

Art of Living fondacija djeluje od 1981. godine, utemeljio ju je Sri Sri Ravi Shankar, indijski duhovni učitelj i mirotvorac koji neumorno putuje svijetom i širi svoju viziju društva bez nasilja i pojedinca bez stresa.

Na Art of Living Programu sreće imamo priliku naučiti i iskusiti:

 • Joga asane kroz jednostavne položaje za koje nije potrebno prethodno iskustvo
 • Pranayame (tehnike disanja) kojima umirujemo naš um
 • Sudarshan kriyu koja djeluje na fizički, mentalni i duhovni aspekt našeg bića i vodi nas u duboko i energizirajuće unutarnje iskustvo
 • Vođene meditacije koje um vode prema unutra i opuštaju nas tjelesno i mentalno
 • Niz praktičnih mudrosti koje nam pomažu da sačuvamo mir svoga uma u svakodnevnim situacijama
 • Načine kako poboljšati svoju djelotvornost na poslu i odnose s drugim ljudima
 • Kako upoznati i prihvatiti sebe.

Preduvjeti

Nema ih. Svatko stariji od 18 godina može pristupiti radionici. Postoje neka ograničenja uslijed nekih zdravstvenih stanja oko čega se savjetujemo prije početka radionice.

Što nakon toga?

Iskustvo radionice i sudarshan kriye promijenile su nabolje živote milijuna ljudi. Kako bi se dobio njihov maksimum, potrebno je naučeno na radionici nastaviti prakticirati. Svaki sudionik dobiva niz tehnika, tzv. kućni program, koji se sastoji od jednostavnih joga vježbi, tehnika disanja (pranayama) i sudarshan kriye. Preporuča se nakon radionice nastaviti s Tečajem Sahaj Samadhi meditacije i Art of Living Tečajem tišine kako bi se dobili kompletno Art of Living iskustvo.

Cijena

Redovna cijena je 950 kn. Cijena s popustom za umirovljenike, studente i nezaposlene je 700 kn. Cijena za ponavljače je 100 kn, a ako dovedu nekoga sa sobom onda je za radionica besplatna.

Termini, prijave i učitelji

Radionica traje 3 termina po 3 sata, subotom od 10:00 do 13:00 sati i od 15 do 18 sati, a nedjeljom od 10 do 13 sati..

Prijaviti se i informirati možete na broj telefona: 042/350-513, mobitela 091/6000-245 (Ivan) ili na email sattva@sattva-centar.hr.

Tečaj vode Ivan Palijan i Jasna Ćerić, Art of Living učitelji s dugogodišnjim iskustvom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.