Holistički vikend uz radionice kuhanja 14. i 15. prosinca

Provedimo zajedno subotu i nedjelju uz radionice kuhanja. Vratimo energiju i opustimo se u mirnoj i opuštenoj atmosferi SATTVA centra! SUBOTA, 14. prosinca 10:00 – 12:30 Vege kuhaonica – Vegetarijanski Božić S blagdanima naša trpeza postaje još raskošnija, od svakog našeg zalogaja očekujemo da nas raspameti, mirisi da nam zavrte glavom …

Pasčimotanasana – sjedeće savijanje unaprijed

Sjedeće savijanje unaprijed može biti aktivno ili pasivno, ovisno o razini vježbača. Položaj pruža istezanje cijelog tijela, posebno kod potkoljenica. Pasčimotanasana je dobila ime po sanskrtskim riječima pasčim, što znači leđa, utana, što znači istezanje, a asana znači položaj. Kako radimo pasčimotanasanu Sjednemo na pod ispruženih nogu ravno ispred sebe, …

Sirove okruglice od bulgura i rajčice

Iako imaju samo dva glavna sastojka – bulgur i rajčicu – da bi nam okruglice uspjele, trebamo strpljenje. Za koje ćemo biti nagrađeni. Ovaj obrok nećemo kuhati pa je odličan izbor za ljeto, ali s obzirom da svoj okus zahvaljuje soku od nara, napravit ćemo ga u ovo doba godine …

SRI SRI YOGA TEČAJ 7. i 8. prosinca

Intenzivni tečaj joge od 12 sati koji nas vodi duboko u iskustvo istinskog mira i ravnoteže, te ostavlja s tehnikama i znanjem koje će nas služiti cijeli život. Izuzetan doživljaj za početnike i one s već stečenim iskustvom Niz tradicionalnih joga položaja u koje možemo ulaziti prema vlastitim sposobnostima Jednostavne …

Đanu širsasana – savijanje unaprijed s jednom nogom

Đanu širsasana je izvrstan položaj za vježbače svih razina. Pruža istegnuće cijelog tijela, te blago zakretanje kralježnice. Kako radimo đanu širsasanu Sjednemo na pod, ispruženih nogu ravno ispred sebe, kralježnice uspravno. Savijemo lijevo koljeno i stavimo lijevo stopalo prema desnom bedru, a lijevo koljeno držimo na podu. Udahnemo, podignemo obje …

Kisela juha od povrća s tamarindom

Ideju za kiselu juhu od povrća s tamarindom dobili smo iz indonezijske kuhinje, a egzotično povrće zamijenili smo našim domaćim. Tamarind je jedan od začina, odnosno okusa, koji ćemo teško na prvu uklopiti u našu domaću vegetarijansku kuhinju. Nemamo naviku koristiti ga, naravno, ali stvar je i u tome da …

Holistički vikend uz radionice kuhanja 23. i 24. studenoga

Provedimo zajedno subotu i nedjelju uz radionice kuhanja. Vratimo energiju i opustimo se u mirnoj i opuštenoj atmosferi SATTVA centra! SUBOTA, 23. studenoga 10:00 – 12:30 Vege kuhaonica – Okusi kasne jeseni Kasna jesen je suha i hladna, Božić već možemo namirisati i sve što želimo je ušuškati se s tanjurom …

Paella – veganska mirisna i šarena riža

Španjolsku paellu ne treba miješati s našim rižotom. Tehnika kuhanja i konzistencija jela je drugačija, iako je osnovna namirnica – riža – ista. Originalna paella se radi od različitih kombinacija biljnih i ne-biljnih namirnica pa je opet jelo koje nema strogo definirani recept i mi se osjećamo pozvanima stvoriti vlastitu …