Konasana 2 – Kȗt 2 (Savijanje u stranu s ispružene dvije ruke)

Istezanje s ispružene obje ruke pomaže fleksibilnosti naše kralježnice, tonira ruke, noge i unutarnje organe. Kako radimo Konasanu 2 Stanemo s nogama razmaknutim u širinu kukova. Ujednačimo težinu na stopalima. Udahnemo, podignemo ruke iznad glave i spojimo dlanove zajedno, isprepletemo prste i ispružimo kažipste. Držimo nadlaktice u dodiru s ušima. …

Svježi jogurt od domaćeg mlijeka

U ayurvedi se svježi jogurt koristi u medicinske svrhe. Smatra se kako uz kombinaciju vode i začina poboljšava probavu. Svježi jogurt se razrjeđuje s vodom u najmanjem omjeru 1:1, pa se lagano posoli i konzumira uz obrok. Dodaju se začini za različite konstitucije. Tako, recimo, vata doša ga pije s …

tečaj ayurvedskog kuhanja - namirnice

TEČAJ AYURVEDSKOG KUHANJA 10-12. i 17-19. svibnja

Drevno znanje ayurvede, znanosti o životu, omogućuje nam da svoje obroke planiramo sukladno našim potrebama, našoj tjelesnoj konstituciji, godišnjem dobu, dobijemo optimalnu količinu nutrijenata i energije, te oduševimo svih naših pet osjetila! Naučimo pripremati obroke za naše specifične potrebe i potrebe naših ukućana Osjećamo se laganima i punima energije uslijed …

Veganska feijoada – brazilsko varivo od crnog graha

Feijoada se u Brazilu, pogotovo u onom njegovom dijelu oko Rio de Janeira, smatra nacionalnim jelom. Vrlo je  izdašna u njenoj izvornoj raskošnoj varijanti pa se jede i u posebnim prilikama kada je cijela obitelj na okupu, namijenjena je polaganom uživanju uz druženje. Crni grah je vrlo rano u Brazilu …