Speculaas, jer želimo da Božić bude svaki dan

Ne želimo misliti o tome kako je Božić prošao. Speculaas keksi nas cijele godine mogu vraćati u to vrijeme kada su kolači glavni dio svakog obroka pet puta dnevno. Kada već govorimo o tolikoj količini kolača dobro je napomenuti i da bi nam svima bilo vrijeme otići na dijetu, jer …

Sirove okruglice od bulgura i rajčice

Iako imaju samo dva glavna sastojka – bulgur i rajčicu – da bi nam okruglice uspjele, trebamo strpljenje. Za koje ćemo biti nagrađeni. Ovaj obrok nećemo kuhati pa je odličan izbor za ljeto, ali s obzirom da svoj okus zahvaljuje soku od nara, napravit ćemo ga u ovo doba godine …

Kisela juha od povrća s tamarindom

Ideju za kiselu juhu od povrća s tamarindom dobili smo iz indonezijske kuhinje, a egzotično povrće zamijenili smo našim domaćim. Tamarind je jedan od začina, odnosno okusa, koji ćemo teško na prvu uklopiti u našu domaću vegetarijansku kuhinju. Nemamo naviku koristiti ga, naravno, ali stvar je i u tome da …

Paella – veganska mirisna i šarena riža

Španjolsku paellu ne treba miješati s našim rižotom. Tehnika kuhanja i konzistencija jela je drugačija, iako je osnovna namirnica – riža – ista. Originalna paella se radi od različitih kombinacija biljnih i ne-biljnih namirnica pa je opet jelo koje nema strogo definirani recept i mi se osjećamo pozvanima stvoriti vlastitu …

Jednostavni i ukusni domaći zobeni keksi

Domaći zobeni keksi su jednostavni, ukusni, trajni i u svakom pogledu bolja i zdravija poslastica od svega što možemo kupiti u dućanu. Nikada nam ne pada na pamet da goste ili sebe nakon obroka počastimo zobenim keksima. Imamo torte i kolače za to. No, zobeni keksi su savršeni međuobrok. Nešto …

Pastiričina pita sa smeđom lećom i batatom

Smeđa leća će od ovog klasičnog jela napraviti izdašni i brzi veganski obrok za hladnije dane. Za cjeloviti obrok ju serviramo uz zelenu salatu. Među veganima se varijanta pastirske pite počela nazivati pastiričina pita i naravno da je bogatija hranjivim sastojcima od originala. Razlog je tome smeđa leća i puno …