Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Mala škola kuhanja u SATTVA centru – Povrtni i zeleni kašasti sokovi

24. rujna 2018. u 18:30 do 20:30

100EUR

Prvo poglavlje Male škole kuhanja u SATTVA centru se održava 24. rujna u 18.30 sati. Iskoristit ćemo dostupnost raznolikog svježeg povrća kako bismo pripremili raznovrsne sokove koji će nam obogatiti svakodnevnu prehranu i ojačati organizam

ZAŠTO SOKOVI?

Povrtni i voćni sokovi su najbolji izvor vitamina, minerala i enzima u našoj prehrani. Našem organizmu pomažu u svakodnevnoj detoksikaciji i potrebni su nam u prehrani kao ekvivalent konzumacije veće količine povrća ili voća za što najčešće nemamo vremena niti mogućnosti. Od kada znamo za sebe, svi nam govore kako trebamo jesti više svježeg voća i povrća, a sokovi nam pomažu da to, zapravo, i učinimo.

RAZNOLIKO POVRĆE

U pripremi sokova koristimo svo dostupno povrće i voće. Za zelene kašaste sokove kao osnovu koristimo, primjerice, zelenu salatu, rikolu, blitvu, špinat i maslačak, dok za povrtne sokove koristimo kombinacije korjenastog povrća i plodova – mrkvu, ciklu, rajčicu, peršin, celer, tikvicu, bundevu, krastavac. Za bolji okus i dodatno bogatstvo sastojaka koristimo limun, đumbir i začinsko bilje.

KOMBINIRANJE POVRĆA I VOĆA

Za ciljani učinak, kao prevenciju određenih zdravstvenih stanja ili njihovo poboljšanje, radimo kombinacije soka različitog povrća osnovanih na hranjivim sastojcima koje sadrže. Voće uglavnom koristimo samostalno, bez kombinacije s ostalim namirnicama kako bismo olakšali probavu, osim soka ananasa, nara i manga koje koristimo u kombinaciji s ostalim namirnicama. Svježe voćne sokove konzumiramo manje nego povrtne zbog toga što, iako bogati hranjivim sastojcima, ipak predstavljaju bogat izvor i šećera.

VODITELJI RADIONICE

Jasna Ćerić i Ivan Palijan su dugogodišnji učitelji joge i vegetarijanci. Jasna je nakon petogodišnjeg studija nutricionizma stekla titulu magistre nutricionizima. Ivan je i učitelj ayurvedskog kuhanja pa njihova kombinacija znanja i dugogodišnjeg iskustva osigurava da vam ova radionica promjeni način prehrane i način života.

CIJENA, TERMINI I PRIJAVE

Preporučena minimalna donacija za Malu školu kuhanja u SATTVA centru je 100 kn po poglavlju.. Možete je uplatiti prije početka radionice na žiro-račun Udruge SATTVA – Centar zdravlja i sreće ili je ostaviti u kutiji za donacije pri dolasku na radionicu. Radionica se održava 24. rujna od 18.30 i traje oko 2 sata, a prijaviti se možete na naše kontakte do dan prije održavanja. Svi recepti s radionice su dostupni polaznicima.

Detalji:

Datum:
24. rujna 2018.
Vrijeme:
18:30 do 20:30
Cijena:
100EUR
Događaj Category:
Događaj Tags:
,

Organizator

Ivan Palijan
Telefon:
091 6000 245
E-pošta:
sattva@sattva-centar.hr
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

SATTVA – Centar zdravlja i sreće
Varaždinska 20 C
Beretinec, Varaždinska županija 42201 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 6000 245
Pogledajte web stranicu Lokacija

Sviđa ti se SATTVA?

Prijavi se na naš newsletter!