Loading Events

« All Events

Mala škola vege kuhanja – SLASTICE

15. prosinca u 10:00 do 12:30

120KN

Pred kraj godine jednostavno moramo pojesti nešto slatko. I tako puno puta pa zašto onda ne bismo to učinili na zdravi način

ZAŠTO MORA BITI ZDRAVIJE?

Već je dobro dokumentirana štetnost bijelog šećera i bijelog brašna na naš organizam, a dobar dio nas ne podnosi niti laktozu. Stoga, radimo slastice koje su slatke na prirodan način, od suhog voća i prirodnih sladila, u sirovim slasticama za biskvit koristimo orašaste plodove, a kremu radimo od, primjerice, banana i avokada.

DOBRO, KAKO ONDA IZGLEDAJU TE SLASTICE?

Izgledaju prekrasno, hvala na pitanju, a niti okus im nije loš, da tako kažemo. Spomenute sirove slastice su okusom superiornije ostalima, jer su čista koncentracija okusa suhog i svježeg voća, orašastih plodova, kakaa i začina. Kreme i pudinge radimo od avokada, banana, chia sjemenki, batata i slatkih tikvi koje su divne strukture i, opet, sjajnog okusa u kombinaciji sa sastojcima koje poželimo. Za pečenje koristimo kombinacije različitih vrsta brašna, a biskvit vežemo bananama, psiliumom, chia sjemenkama ili jogurtom.

MOŽEMO LI ONDA TE SLASTICE JESTI KOLIKO ŽELIMO?

Ovisi o tome koliko želimo. One su i dalje bogate ugljikohidratima iz brašna i prirodnih šećera, te mastima iz orašastih plodova pa ćemo ih konzumirati umjereno, ako tako nešto postoji u blagdansko vrijeme. Srećom, vrlo su zasitne i zadovoljavaju potrebu za slatkim bez naknadnog buđenja želje za ponovnom porcijom, ako znate što želimo reći. A, ako ste poput nas, znate što želimo reći…

VODITELJI RADIONICE

Jasna Ćerić i Ivan Palijan su dugogodišnji učitelji joge i vegetarijanci. Jasna je nakon petogodišnjeg studija nutricionizma stekla titulu magistre nutricionizima. Ivan je i učitelj ayurvedskog kuhanja pa njihova kombinacija znanja i dugogodišnjeg iskustva osigurava da vam ova radionica promjeni način prehrane i način života.

CIJENA, TERMINI I PRIJAVE

Preporučena minimalna donacija za radionicu je 120 kn. Za obje radionice kuhanja taj vikend ukupna je cijena 200 kn.

Radionica traje oko dva i pol sata, od 10:00 do 12:30, a prijaviti se možete do dan prije početka radionice na naše kontakte.

Details

Date:
15. prosinca
Time:
10:00 do 12:30
Cost:
120KN
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

Ivan Palijan
Phone:
091 6000 245
Email:
sattva@sattva-centar.hr
Website:
https://sattva-centar.hr

Venue

SATTVA – Centar zdravlja i sreće
Varaždinska 20 C
Beretinec, Varaždinska županija 42201 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
Phone:
+385 91 6000 245
Website:
https://sattva-centar.hr