
- Ovaj događaj je prošao.
Mala škola vege kuhanja – Grahorice
6. svibnja 2019. u 18:00 do 20:30
120EUR
Sedmo poglavlje Male škole vege kuhanja u SATTVA centru se održava 6. svibnja u 18.00 sati. Grahorice su glavni izvor proteina u vegetarijanskoj prehrani. Najteže su za probaviti pa trebamo obratiti pažnju na njihov izbor i način na koji ih pripremamo
IZBOR GRAHORICA
Kao što znamo i kao što ćemo vidjeti u uvodnom predavanju glavni izvor proteina u vegetarijanskoj prehrani je onaj i s kojem imamo najviše problema pri probavi. Stoga je najvažnije pripremiti grahorice prije jela. Namakanje i začini nam najviše pomažu pri tome. Važno je i znati kako su azijske polovice grahorica koje se zovu dal, najlakše za probaviti, dok su krupne grahorice, među koje spadaju naš grah i slanutak najteže.
ŠTO ĆEMO KUHATI?
- Falafel
- Namaz od graha
- Savijača od smeđe leće
- Mung dal s povrćem
- Azuki grah s đumbirom
- Varivo od mungo graha
ZAŠTO TREBAM DOĆI NA RADIONICU?
Kao i svako poglavlje Male škole vege kuhanja i ovo je osmišljeno kako bismo iz naših svakodnevnih obroka izvukli najviše, te ih pripremali brzo i s lakoćom. Tradicionalne i nove recepte ćemo obogatiti znanjem iz nutricionizma i ayurvede, a tehnikama pripreme hrane olakšati si probavu i život. Želimo svaki dan jesti kvalitetno bez da provodimo jako puno vremena u kuhinji.
VODITELJI RADIONICE
Jasna Ćerić i Ivan Palijan su dugogodišnji učitelji joge i vegetarijanci. Jasna je nakon petogodišnjeg studija nutricionizma stekla titulu magistre nutricionizima. Ivan je i učitelj ayurvedskog kuhanja pa njihova kombinacija znanja i dugogodišnjeg iskustva osigurava da vam ova radionica promjeni način prehrane i način života.
CIJENA, TERMINI I PRIJAVE
Preporučena minimalna donacija za Malu školu vege kuhanja u SATTVA centru je 120 kn po poglavlju.. Možete je uplatiti prije početka radionice na žiro-račun Udruge SATTVA – Centar zdravlja i sreće ili je ostaviti u kutiji za donacije pri dolasku na radionicu. Radionica se održava 6. svibnja 2019. od 18.00 i traje oko 2 i pol sata, a prijaviti se možete na naše kontakte do dan prije održavanja. Svi recepti s radionice su dostupni polaznicima.