Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Mala škola vege kuhanja – Grahorice

6. svibnja 2019. u 18:00 do 20:30

120EUR

Sedmo poglavlje Male škole vege kuhanja u SATTVA centru se održava 6. svibnja u 18.00 sati. Grahorice su glavni izvor proteina u vegetarijanskoj prehrani. Najteže su za probaviti pa trebamo obratiti pažnju na njihov izbor i način na koji ih pripremamo

IZBOR GRAHORICA

Kao što znamo i kao što ćemo vidjeti u uvodnom predavanju glavni izvor proteina u vegetarijanskoj prehrani je onaj i s kojem imamo najviše problema pri probavi. Stoga je najvažnije pripremiti grahorice prije jela. Namakanje i začini nam najviše pomažu pri tome. Važno je i znati kako su azijske polovice grahorica koje se zovu dal, najlakše za probaviti, dok su krupne grahorice, među koje spadaju naš grah i slanutak najteže.

ŠTO ĆEMO KUHATI?

  • Falafel
  • Namaz od graha
  • Savijača od smeđe leće
  • Mung dal s povrćem
  • Azuki grah s đumbirom
  • Varivo od mungo graha

ZAŠTO TREBAM DOĆI NA RADIONICU?

Kao i svako poglavlje Male škole vege kuhanja i ovo je osmišljeno kako bismo iz naših svakodnevnih obroka izvukli najviše, te ih pripremali brzo i s lakoćom. Tradicionalne i nove recepte ćemo obogatiti znanjem iz nutricionizma i ayurvede, a tehnikama pripreme hrane olakšati si probavu i život. Želimo svaki dan jesti kvalitetno bez da provodimo jako puno vremena u kuhinji.

VODITELJI RADIONICE

Jasna Ćerić i Ivan Palijan su dugogodišnji učitelji joge i vegetarijanci. Jasna je nakon petogodišnjeg studija nutricionizma stekla titulu magistre nutricionizima. Ivan je i učitelj ayurvedskog kuhanja pa njihova kombinacija znanja i dugogodišnjeg iskustva osigurava da vam ova radionica promjeni način prehrane i način života.

CIJENA, TERMINI I PRIJAVE

Preporučena minimalna donacija za Malu školu vege kuhanja u SATTVA centru je 120 kn po poglavlju.. Možete je uplatiti prije početka radionice na žiro-račun Udruge SATTVA – Centar zdravlja i sreće ili je ostaviti u kutiji za donacije pri dolasku na radionicu. Radionica se održava 6. svibnja 2019. od 18.00 i traje oko 2 i pol sata, a prijaviti se možete na naše kontakte do dan prije održavanja. Svi recepti s radionice su dostupni polaznicima.

Detalji:

Datum:
6. svibnja 2019.
Vrijeme:
18:00 do 20:30
Cijena:
120EUR
Događaj Category:
Događaj Tags:
, , ,

Organizator

Ivan Palijan
Telefon:
091 6000 245
E-pošta:
sattva@sattva-centar.hr
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

SATTVA – Centar zdravlja i sreće
Varaždinska 20 C
Beretinec, Varaždinska županija 42201 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 6000 245
Pogledajte web stranicu Lokacija

Sviđa ti se SATTVA?

Prijavi se na naš newsletter!