Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Mala škola vege kuhanja u SATTVA centru – Žitarice

25. ožujka 2019. u 18:00 do 20:30

120EUR

OBAVEZAN DIO SVAKOG VEĆEG OBROKA

Šesto poglavlje Male škole vege kuhanja u SATTVA centru se održava 25. ožujka u 18.00 sati. Žitarice su sastavni dio svakog glavnog obroka, na raspolaganju su nam razne vrste, ali trebamo naučiti kako i u kojem obliku ih pripremati, te zašto ograničiti njihovu konzumaciju.

SVAKODNEVNI OBROCI

Žitarice jedemo za doručak, ručak i večeru, po jednu vrstu u svakom obroku kako bismo olakšali probavljivost. Za doručak su to obično lakše probavljive kaše, za ručak je žitarica dio glavnog cjelovitog dnevnog obroka, a za večeru jedemo laganu kombinaciju s povrćem.  Dostupni su nam riža, heljda, ječam, proso, kukuruz, pšenica, quinoa, amarant…

ŠTO ĆEMO KUHATI?

Jutarnju kašu radimo od žitnih pahuljica ili raskuhanih cijelih zrna kako bismo olakšali probavu. Ukoliko nam u ovom obroku prevladavaju ugljikohidrati, tada tijekom dana smanjimo njihov unos. Idealno bi i za doručak bilo imati balansirani obrok s povrćem i proteinom pa ćemo napraviti jednu slatku i jednu slanu kombinaciju. Ručak je obavezan cjeloviti obrok koji se sastoji od jednakog omjera žitarice, grahorice, kuhanog povrća i sirovog povrća. Žitarica je ovdje prilog ili može biti glavno jelo pa ćemo vidjeti varijacije na tu temu. Za večeru ćemo jesti laganije, pri čemu možemo i izostaviti protein iz obroka, ali, ako možemo, uvesti juhu, pa je obrok u jednom loncu odličan izbor za večeru sa čime ćemo se onda poigrati.

ZAŠTO TREBAM DOĆI NA RADIONICU?

Kao i svako poglavlje Male škole vege kuhanja i ovo je osmišljeno kako bismo iz naših svakodnevnih obroka izvukli najviše, te ih pripremali brzo i s lakoćom. Tradicionalne i nove recepte ćemo obogatiti znanjem iz nutricionizma i ayurvede, a tehnikama pripreme hrane olakšati si probavu i život. Želimo svaki dan jesti kvalitetno bez da provodimo jako puno vremena u kuhinji.

VODITELJI RADIONICE

Jasna Ćerić i Ivan Palijan su dugogodišnji učitelji joge i vegetarijanci. Jasna je nakon petogodišnjeg studija nutricionizma stekla titulu magistre nutricionizima. Ivan je i učitelj ayurvedskog kuhanja pa njihova kombinacija znanja i dugogodišnjeg iskustva osigurava da vam ova radionica promjeni način prehrane i način života.

CIJENA, TERMINI I PRIJAVE

Preporučena minimalna donacija za Malu školu vege kuhanja u SATTVA centru je 120 kn po poglavlju.. Možete je uplatiti prije početka radionice na žiro-račun Udruge SATTVA – Centar zdravlja i sreće ili je ostaviti u kutiji za donacije pri dolasku na radionicu. Radionica se održava 25. ožujka 2019. od 18.00 i traje oko 2 i pol sata, a prijaviti se možete na naše kontakte do dan prije održavanja. Svi recepti s radionice su dostupni polaznicima.

Detalji:

Datum:
25. ožujka 2019.
Vrijeme:
18:00 do 20:30
Cijena:
120EUR
Događaj Category:
Događaj Tags:
, , ,

Organizator

Ivan Palijan
Telefon:
091 6000 245
E-pošta:
sattva@sattva-centar.hr
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

SATTVA – Centar zdravlja i sreće
Varaždinska 20 C
Beretinec, Varaždinska županija 42201 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 6000 245
Pogledajte web stranicu Lokacija

Sviđa ti se SATTVA?

Prijavi se na naš newsletter!