Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Mala škola vege kuhanja – Voće

10. lipnja 2019. u 18:00 do 20:30

120EUR

Deveto poglavlje Male škole vege kuhanja u SATTVA centru se održava 10. lipnja u 18.00 sati. Obožavamo voće, a da bismo osigurali njegov dovoljan i preporučen dnevni unos u organizam možemo se poigrati s njegovom pripremom

SVJEŽE VOĆE

Kažemo da je voće ayurvedski fast food – kada nam treba brzi obrok posegnemo za voćem, ono je uvijek spremno za konzumaciju. Ako odaberemo jednu vrstu voća i ne miješamo je s hranom omogućit ćemo najoptimalniju njegovu probavu i iskorištavanje hranjivih sastojaka. Voće je prava riznica blaga u kojoj se nalaze vlakna, minerali, vitamini i ostali mikronutrijenti neophodni za pravilno funkcioniranje našeg organizma.

Na radionici ćemo naučiti kako od našeg voća napraviti savršeni manji obrok ili međuobrok. Osim svježeg voća, voćne salate i soka, voće možemo kratko kuhati ili pirjati sa začinima kako bismo pripremili umake ili cijele male mirisne obroke. Začini ovdje osim što čine cijelu stvar ukusnijom, čine voće još lakše probavljivim. Osim toga, naučit ćemo koliko dnevnih serviranja voća i zašto trebamo pojesti, kada je voće najbolje jesti, te zašto je važno jesti voće različitih boja.

ŠTO ĆEMO KUHATI?

  • Voćne salate od jedne vrste voća sa začinima i suhim voćem
  • Preljev od borovnica
  • Ljekoviti pripravci od pirjanog suhog voća za bolju probavu
  • Sladoled od avokada
  • Kolač od suhog voća
  • Voćni sokovi i smoothieji od jedne vrste voća sa začinima

ZAŠTO TREBAM DOĆI NA RADIONICU?

Kao i svako poglavlje Male škole vege kuhanja i ovo je osmišljeno kako bismo iz naših svakodnevnih obroka izvukli najviše, te ih pripremali brzo i s lakoćom. Tradicionalne i nove recepte ćemo obogatiti znanjem iz nutricionizma i ayurvede, a tehnikama pripreme hrane olakšati si probavu i život. Želimo svaki dan jesti kvalitetno bez da provodimo jako puno vremena u kuhinji.

VODITELJI RADIONICE

Jasna Ćerić i Ivan Palijan su dugogodišnji učitelji joge i vegetarijanci. Jasna je nakon petogodišnjeg studija nutricionizma stekla titulu magistre nutricionizima. Ivan je i učitelj ayurvedskog kuhanja pa njihova kombinacija znanja i dugogodišnjeg iskustva osigurava da vam ova radionica promjeni način prehrane i način života.

CIJENA, TERMINI I PRIJAVE

Preporučena minimalna donacija za Malu školu vege kuhanja u SATTVA centru je 120 kn po poglavlju.. Možete je uplatiti prije početka radionice na žiro-račun Udruge SATTVA – Centar zdravlja i sreće ili je ostaviti u kutiji za donacije pri dolasku na radionicu. Radionica se održava 10. lipnja 2019. od 18.00 i traje oko 2 i pol sata, a prijaviti se možete na naše kontakte do dan prije održavanja. Svi recepti s radionice su dostupni polaznicima.

Detalji:

Datum:
10. lipnja 2019.
Vrijeme:
18:00 do 20:30
Cijena:
120EUR
Događaj Category:
Događaj Tags:
, , ,

Organizator

Ivan Palijan
Telefon:
091 6000 245
E-pošta:
sattva@sattva-centar.hr
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

SATTVA – Centar zdravlja i sreće
Varaždinska 20 C
Beretinec, Varaždinska županija 42201 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 6000 245
Pogledajte web stranicu Lokacija

Sviđa ti se SATTVA?

Prijavi se na naš newsletter!