Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tjedni sat yoge u Sattva – Centru zdravlja i sreće

26. rujna 2017. u 18:00 do 19:15

15KN

OTKRIJMO ZAJEDNO ŠTO JE PRAVA JOGA!

Sat joge u Sattva – Centru zdravlja i sreće temelji se na programu i tehnikama Sri Sri Yoge koju širom svijeta podučava fondacija Art of Living. Napravljen je tako da približi iskustvo joge početnicima, a onima iskusnima da produbi njihovu osobnu praksu. Ovo je jedinstveni sat joge koji uključuje pranayame, asane i meditaciju

PRANAYAME (10 minuta)

Tradicionalne tehnike upravljanja dahom kojima se on usmjerava, zadržava i otpušta kako bi se upravljalo suptilnim energijama i na taj način energiziralo tijelo i um, te otpustile emocije i stres. Ovdje ćemo raditi nekoliko varijanti, ovisno od sata do sata, uz stručno vodstvo i nadzor.

ZAGRIJAVANJE, ASANE I RELAKSACIJA (50 minuta)

Počinjemo s laganim pokretima tijela kako bi ga pripremili za aktivnost. Istezanja, rotacije i brzi pokreti u mjestu su standardni načini zagrijavanja. Završavamo s nekoliko krugova pozdrava suncu koje prvo radimo sporo, a onda ubrzavamo.

Središnji dio sata joge se sastoji od stojećih, ležećih (trbuh i leđa) i sjedećih asana. Pažnja prati pokret i dah što dovodi do vraćanja uma u sadašnji trenutak. Asane se temelje na tradicionalnim hatha yoga asanama koje je Sri Sri Ravi Shankar, utemeljitelj Art of Livinga, postavio u jedinstvenu sekvencu koja potiče unutarnje buđenje.

Na kraju se opuštamo u ležećem položaju uz vođenu yoga nidru. Pažnju redom usmjeravamo u sve dijelove tijela, osjećamo kako smo energizirani i odmorni.

VOĐENA MEDITACIJA (15 minuta)

Za potpuno iskustvo joge okrećemo pažnju suptilnim razinama našeg bića. U meditaciji ne radimo ništa, ne želimo ništa i nismo ništa. Potpuno se opuštamo i svoj um usmjeravamo unutra, u tišinu.

CIJENA

Prvi sat je besplatan. Članarina za četiri dolaska iznosi promotivnih 60 kn za zaposlene, 40 kn za sve ostale. Jedan sat iznosi 25/20 kn. Članarina vrijedi dok se ne iskoristi.

TERMINI, PRIJAVE i UČITELJI

Redovni Sat joge se održava u Sattva – Centru zdravlja i sreće svaki utorak od 18:00 do 19:15 sati. Prijaviti se možete na licu mjesta (prvi sat je besplatan) ili na naše kontakte. Sat joge vode Ivan Palijan i Jasna Ćerić, dugogodišnji učitelji joge.

Details

Date:
26. rujna 2017.
Time:
18:00 do 19:15
Cost:
15KN
Event Category:
Event Tags:
, , ,

Organizer

Ivan Palijan
Phone:
091 6000 245
Email:
sattva@sattva-centar.hr
Website:
https://sattva-centar.hr

Venue

SATTVA – Centar zdravlja i sreće
Varaždinska 20 C
Beretinec, Varaždinska županija 42201 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
Phone:
+385 91 6000 245
Website:
https://sattva-centar.hr