Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vege kuhaonica – Okusi kasne jeseni

23. studenoga 2019. u 10:00 do 12:30

120KN

Kasna jesen je suha i hladna, Božić već možemo namirisati i sve što želimo je ušuškati se s tanjurom ili šalicom nečeg mirisnog i toploga. Glavna mirisna i topla grupa namirnica su začini koji će obogatiti sezonsku ponudu povrća – zeljarice, tikve i korjenasto povrće, ali i hladne i teške grahorice, te žitarice. Ovo je pravo vrijeme za klinčić, đumbir, cimet, papar, kardamom i muškatni oraščić.

ŠTO KUHAMO

+ Juha od cvjetače, luka i zobenih pahuljica

+ Zelena leća sa zeljem

+ Heljda s korjenastim povrćem

+ Prokulica s orasima i brusnicama

+ Salata sa celerom i sezamom

+ Topli napitak od jabuke

+ Puding od bundeve

ZDRAVA PREHRANA

Ne postoji zdrava hrana, postoji samo zdravi način prehrane. Par organski uzgojenih namirnica ne čine zdravu prehranu, nego njihova kombinacija i način pripreme kojim se zadržavaju njihove hranjivi tvari. Zdrav obrok zadovoljava potrebe organizma za svim esencijalnim nutrijentima, koje dobivamo iz sirovog povrća, kuhanog povrća, žitarica, grahorica, sjemenki i orašastih plodova.

SADRŽAJ RADIONICE

U dva sata radionice imamo prilike čuti i vidjeti kako izgleda cjeloviti vegetarijanski obrok, kako pravilno koristiti namirnice i začine, te na koji način ih je najbolje pripremiti kako bi se sačuvali njihovi hranjivi sastojci. Koristimo sezonsko povrće i voće koje se može nabaviti kod lokalnih proizvođača i dobavljača. Biramo organski uzgojene žitarice i grahorice koje odgovaraju našim trenutnim potrebama za nutrijentima, sjemenke i orašaste plodove koji će upotpuniti prehranu i začine koji će obrok učiniti ukusnijim i probavljivijim. Svaki obrok mora zadovoljiti svih naših pet osjetila.

VODITELJI RADIONICE

Jasna Ćerić i Ivan Palijan su dugogodišnji učitelji joge i vegetarijanci. Jasna je nakon petogodišnjeg studija nutricionizma stekla titulu magistre nutricionizima. Ivan je i učitelj ayurvedskog kuhanja pa njihova kombinacija znanja i dugogodišnjeg iskustva osigurava da vam ova radionica promjeni način prehrane i način života.

CIJENA, TERMINI I PRIJAVE

Preporučena minimalna donacija za radionicu je 120 kn. Za obje radionice kuhanja taj vikend ukupna je cijena 200 kn.

Radionica traje oko dva i pol sata, od 10:00 do 12:30, a prijaviti se možete do dan prije početka radionice na naše kontakte.

Details

Date:
23. studenoga 2019.
Time:
10:00 do 12:30
Cost:
120KN
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

Ivan Palijan
Phone:
091 6000 245
Email:
sattva@sattva-centar.hr
Website:
https://sattva-centar.hr

Venue

SATTVA – Centar zdravlja i sreće
Varaždinska 20 C
Beretinec, Varaždinska županija 42201 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
Phone:
+385 91 6000 245
Website:
https://sattva-centar.hr