Holistički vikend uz radionice kuhanja 14. i 15. prosinca

Provedimo zajedno subotu i nedjelju uz radionice kuhanja. Vratimo energiju i opustimo se u mirnoj i opuštenoj atmosferi SATTVA centra!

SUBOTA, 14. prosinca

10:00 – 12:30 Vege kuhaonica – Vegetarijanski Božić

S blagdanima naša trpeza postaje još raskošnija, od svakog našeg zalogaja očekujemo da nas raspameti, mirisi da nam zavrte glavom i od samog pogleda na hranu da ne želimo da objed nikada ne prestane. To barem vrijedi ako ste poput nas, jer mi obožavamo blagdane i slavlja, volimo hranu, volimo poklone, volimo društvo. Zato, dobrodošli ste, dođite!

ŠTO KUHAMO

+ Juha od pečenog povrća

+ Složenac od povrća i tofua

+ Pogačice sa slanutkom i sezamom

+ Odresci od celera

+ Francuska salata

+ Kremasti napitak od datulja

+ Božićni kolač

NEDJELJA, 15. prosinca

10:00 – 12:30 Mala škola kuhanja u SATTVA centru – Slastice

Pred kraj godine jednostavno moramo pojesti nešto slatko. I tako puno puta pa zašto onda ne bismo to učinili na zdravi način

ZAŠTO MORA BITI ZDRAVIJE?

Već je dobro dokumentirana štetnost bijelog šećera i bijelog brašna na naš organizam, a dobar dio nas ne podnosi niti laktozu. Stoga, radimo slastice koje su slatke na prirodan način, od suhog voća i prirodnih sladila, u sirovim slasticama za biskvit koristimo orašaste plodove, a kremu radimo od, primjerice, banana i avokada.

DOBRO, KAKO ONDA IZGLEDAJU TE SLASTICE?

Izgledaju prekrasno, hvala na pitanju, a niti okus im nije loš, da tako kažemo. Spomenute sirove slastice su okusom superiornije ostalima, jer su čista koncentracija okusa suhog i svježeg voća, orašastih plodova, kakaa i začina. Kreme i pudinge radimo od avokada, banana, chia sjemenki, batata i slatkih tikvi koje su divne strukture i, opet, sjajnog okusa u kombinaciji sa sastojcima koje poželimo. Za pečenje koristimo kombinacije različitih vrsta brašna, a biskvit vežemo bananama, psiliumom, chia sjemenkama ili jogurtom.

MOŽEMO LI ONDA TE SLASTICE JESTI KOLIKO ŽELIMO?

Ovisi o tome koliko želimo. One su i dalje bogate ugljikohidratima iz brašna i prirodnih šećera, te mastima iz orašastih plodova pa ćemo ih konzumirati umjereno, ako tako nešto postoji u blagdansko vrijeme. Srećom, vrlo su zasitne i zadovoljavaju potrebu za slatkim bez naknadnog buđenja želje za ponovnom porcijom, ako znate što želimo reći. A, ako ste poput nas, znate što želimo reći

VODITELJI RADIONICE

Jasna Ćerić i Ivan Palijan su dugogodišnji učitelji joge i vegetarijanci. Jasna je nakon petogodišnjeg studija nutricionizma stekla titulu magistre nutricionizima. Ivan je i učitelj ayurvedskog kuhanja pa njihova kombinacija znanja i dugogodišnjeg iskustva osigurava da vam ova radionica promjeni način prehrane i način života.

CIJENA, TERMINI I PRIJAVE

Preporučena minimalna donacija za radionicu je 120 kn. Za obje radionice kuhanja taj vikend ukupna je cijena 200 kn.

Radionica traje oko dva i pol sata, od 10:00 do 12:30, a prijaviti se možete do dan prije početka radionice na naše kontakte.

Za one koji žele i trebaju osiguravamo smještaj u dvorani (2 kupaonice) na madracima, a za dodatne potrebe i želje oko smještaja samo pitajte. Svi obroci tijekom ovog vikenda su veganski. Broj polaznika je ograničen na šest (6).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *