Holistički vikend uz radionice kuhanja 23. i 24. studenoga

Provedimo zajedno subotu i nedjelju uz radionice kuhanja. Vratimo energiju i opustimo se u mirnoj i opuštenoj atmosferi SATTVA centra!

SUBOTA, 23. studenoga

10:00 – 12:30 Vege kuhaonica – Okusi kasne jeseni

Kasna jesen je suha i hladna, Božić već možemo namirisati i sve što želimo je ušuškati se s tanjurom ili šalicom nečeg mirisnog i toploga. Glavna mirisna i topla grupa namirnica su začini koji će obogatiti sezonsku ponudu povrća – zeljarice, tikve i korjenasto povrće, ali i hladne i teške grahorice, te žitarice. Ovo je pravo vrijeme za klinčić, đumbir, cimet, papar, kardamom i muškatni oraščić.

ŠTO KUHAMO

+ Juha od cvjetače, luka i zobenih pahuljica

+ Zelena leća sa zeljem

+ Heljda s korjenastim povrćem

+ Prokulica s orasima i brusnicama

+ Salata sa celerom i sezamom

+ Topli napitak od jabuke

+ Puding od bundeve

NEDJELJA, 24. studenoga

10:00 – 12:30 Mala škola kuhanja u SATTVA centru – Kruh

ŠTO RADIMO NA RADIONICI?

Cilj nam je pronaći zdraviju i jednostavnu varijantu kruha koju možemo uvesti u svoju svakodnevicu. Za pripremu kruha je potrebno planiranje, strpljenje i nešto vještine. Trudit ćemo se na jednostavan način prikazati maštovite recepte iz svih podneblja i vremenskih razdoblja. Kruh ćemo peći u pećnici, na tavi i na otvorenom plamenu. Ravni tanki kruh i pogača će nam biti glavne ideje vodilje, a njihove varijante dovoljno zanimljive da nam daju razlog da ih redovito počnemo raditi.

VODITELJI RADIONICE

Jasna Ćerić i Ivan Palijan su dugogodišnji učitelji joge i vegetarijanci. Jasna je nakon petogodišnjeg studija nutricionizma stekla titulu magistre nutricionizima. Ivan je i učitelj ayurvedskog kuhanja pa njihova kombinacija znanja i dugogodišnjeg iskustva osigurava da vam ova radionica promjeni način prehrane i način života.

CIJENA, TERMINI I PRIJAVE

Preporučena minimalna donacija za radionicu je 120 kn. Za obje radionice kuhanja taj vikend ukupna je cijena 200 kn.

Radionica traje oko dva i pol sata, od 10:00 do 12:30, a prijaviti se možete do dan prije početka radionice na naše kontakte.

Za one koji žele i trebaju osiguravamo smještaj u dvorani (2 kupaonice) na madracima, a za dodatne potrebe i želje oko smještaja samo pitajte. Svi obroci tijekom ovog vikenda su veganski. Broj polaznika je ograničen na šest (6).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.