Pastiričina pita sa smeđom lećom i batatom

Smeđa leća će od ovog klasičnog jela napraviti izdašni i brzi veganski obrok za hladnije dane. Za cjeloviti obrok ju serviramo uz zelenu salatu. Među veganima se varijanta pastirske pite počela nazivati pastiričina pita i naravno da je bogatija hranjivim sastojcima od originala. Razlog je tome smeđa leća i puno …

Veganski chop suey – kineska mješavina ostataka

Chop suey je kinesko jelo koje je nastalo negdje izvan Kine i postalo popularno širom svijeta. Njegov grubi prijevod znači „mješavina ostataka“ Sastojci chop sueya su povrće, neki izvor proteina i arome koje dobivamo iz luka, mrkve i paprike, te specifičnog slatkog umaka. Varijacije recepta uključuju ne-vegetarijanske sastojke, gljive i …

Vegetarijanski ragù alla bolognese sa smeđom lećom

Umaci uz tjesteninu su, uz pizzu, ono po čemu je talijanska kuhinja postala poznata u svijetu. Ragu alla bolognese je, poput svih ragua, umak koji se jede s tjesteninom, tagliatelle ili bilo koji oblik ravne tjestenine se očekuje uz ovo jelo. Talijanska kuhinja nudi puno više od tjestenine i ponosi …

Ratatouille – mirisna kombinacija povrća i začinskog bilja

Ratatouille je nastao u Provansi, južnom dijelu Francuske i mirisna je kombinacija povrća i začinskog bilja. Mi ga, naravno, prepoznajemo jer ga je istoimeni crtić učinio planetarno poznatim. Klasično je domaće jelo od povrća, podsjetit će nas na neka druga jela koje smo mi uvezli u svoju kuhinju, poput đuveča …