Paella – veganska mirisna i šarena riža

Španjolsku paellu ne treba miješati s našim rižotom. Tehnika kuhanja i konzistencija jela je drugačija, iako je osnovna namirnica – riža – ista. Originalna paella se radi od različitih kombinacija biljnih i ne-biljnih namirnica pa je opet jelo koje nema strogo definirani recept i mi se osjećamo pozvanima stvoriti vlastitu …

Svježi mango chutney je mirisni ukras svakom tanjuru

Mango chutney je mirisni osvježavajući dodatak jelima. Nabacit ćemo ga na tanjur uz povrće, grahorice ili žitarice, stvarno odgovara svakom okusu. U Indiji, ovisno u kojem se njenom dijelu nalazimo i kojim jezikom govori osoba koja nam ga poslužuje, chutney označava mnogo toga. Zajedničko je svim chutneyima da su koncentracija …

Popečci od krumpira i mrkve uz namaz od mladog graha

Vani je vlažnije i hladnije pa trebamo hranu koja će nas zagrijati i uzemljiti. Kad već to radimo, zašto ne bi hrana bila zdrava i ukusna? Krumpir i mladi grah su lako dostupni, mrkve imamo uvijek, a rajčica nam je ostala još od ljeta. Kao i svake popečke i ove …