Ivan Palijan je rođen u Zagrebu 1973. godine, trenutno živi u Beretincu pokraj Varaždina, a radi uglavnom u Beretincu i Čakovcu. U Beretinec se doselio 2015. godine kako bi sa suprugom Jasnom ostvario ideju o joga i nutricionističkom centru koji su nazvali SATTVA –  Centra zdravlja i sreće. Gornji kat njihove obiteljske kuće je posvećen toj ideji pa tamo održavaju redovne tjedne satove joge, vikend radionice joge, radionice kuhanja i ostalo. Osim toga, Jasna i Ivan od 2013. godine u Čakovcu vode obiteljsku tvrtku SAN-10 d.o.o. koja se bavi proizvodnjom prirodne kozmetike pod brendom SAN prirodna kozmetika koju trenutno distribuiraju preko web shopa www.san10.hr i ljekarni u Republici Hrvatskoj. Jasna je CEO, a Ivan nakon što je bio voditelj prodaje i marketinga sada nosi titulu kreativnog direktora, zadužen je, između ostalih, za komunikaciju s klijentima i promociju.

Ivan je do 2013. radio i surađivao se medijima. U međuvremenu je, među ostalim stvarima, bio voditelj kulturnih programa u Klubu studenata Filozofskog Fakulteta, asistent režije na par spotova i kratkom filmu, povremeni DJ i organizator programa u zagrebačkom klubu Močvara. Medijsku karijeru je počeo kao student filozofije i komparativne književnosti 1995. godine objavljivanjem tekstova u Arkzinu uređujući i pišući za Studentski list, kao slobodnjak za razne medije, a onda kasnije u Jutarnjem listu i od 2001, kao urednik u magazinu Klik gdje 2003. postaje glavnim urednikom i ostaje do 2009. Nakon toga razvija projekte i surađuje sa više izdavačkih kuća, ali ga je selidba iz Zagreba i uključenje u obiteljski posao odvukla iz velikih medija i redakcija. Joga je, sigurno, bila ta koja je, između ostalih stvari, dovela do toga. Sredinom 2008. godine prolazi jedan osnovni program fondacije Art of Living, na kojem ga duboko iskustvo joge i meditacije potakne da odmah postane i vegetarijanac. Daljim istraživanjem programa i tečajeva Art of Livinga u njemu budi želju da podijeli to iskustvo s drugima pa 2010. u europskom centru Art of Livinga u Bad Antogastu u Njemačkoj završava trening za učitelja Art of Living Programa sreće na kojem se podučava joga, meditacija i sudarshan kriya, jedinstvena kriya tehnika koju je razvio Sri Sri Ravi Shankar, osnivač Art of Living fondacije. Iste godine počinje proučavati i učiti jyotish i vastu kod Ignaca Perasa, magistra jyotsiha.

Učitelj joge u Sri Sri School of Yoga u Bad Antogastu postaje u kolovozu i rujnu 2013. godine kod Kamlesh Barwal, međunarodne direktorice u Sri Sri School  of Yoga u središtu Art of Livinga u Bangaloreu, Indija. U listopadu i studenom iste godine boravi u središtu Art of Livinga u Bangaloreu i, među ostalim, u mjesec dana završava napredni program vedskog znanja pod vodstvom Dinesh Kashikara koji ga inicira u neke drevne vedske rituale i mantre.

Odmah nakon dubljeg ulaska u iskustvo joge i prelaska na vegetarijansku prehranu počinje se intenzivnije interesirati za kuhanje. U ayurvedi, drevnoj znanosti o životu, vidi kompletni sustav pa ju počinje učiti, a u prosincu 2016. godine u Bad Antogastu kod Kaushani Desai, međunarodne učiteljice ayurvedskog kuhanja prolazi program za učitelja ayurvedskog kuhanja.

U SATTVA – Centru zdravlja i sreće vodi, među ostalima, tjedne satove joge i tjednu veliku sudarshan kriyu, satove pranayama i meditacije, Vege kuhaonicu, Malu školu vege kuhanja, održava predavanja,  vodi Art of Living Program sreće, Sri Sri Yoga tečaj i Tečaj ayurvedskog kuhanja.

ivan palijan - sensa- labud

ivan palijan - sensa

2012, Jarun, Zagreb