jasna ceric-photo.

Sattva Centar zdravlja i sreće vidim kao prostor za odmor i obnovu, učenje i druženje.

Rođena sam u Mostaru 1987. godine, veći dio života sam provela u Čakovcu, obrazovala se u Zagrebu, a danas sa suprugom i partnerom Ivanom živim u Beretincu, blizu Varaždina, gdje djeluje i SATTVA CENTAR ZDRAVLJA I SREĆE. Sattva centar smo osnovali s idejom mjesta istinskog odmora te poboljšanja kvalitete života, zdravlja tijela i uma.

U Sattvi vodim satove joge, Art of Living radionice, teoretski dio kuharskih radionica, a katkad ćete me možda vidjeti i s gitarom u ruci. 🙂

Nešto o mojim kvalifikacijama i profesionalnom životu:

Voditeljica sam Programa sreće Art of Living Foundation od 2009. godine, za što sam se kvalificirala u Njemačkoj u Akademiji Art of Livinga u Bad Antogastu.

Obuku za učiteljicu dinamičnih, vinyasa stilova joge 200h RYT prošla sam u Divya yoga školi u Zagrebu, generacija 2011/12.

2013. godine u Indiji u Međunarodnom centru Art of Living-a zavšila sam edukaciju za voditelja joge prema standardima Sri Sri School of Yoga.

Po struci sam magistra nutricionizma i sveučilišna magistra fitofarmacije s dijetoterapijom, završila sam niz edukacija iz ayurvede, aromaterapije i prirodne kozmetike, među kojima mi je najvažnija i najdraža bila škola fitoaromaterapije kod dr.sc. Stribora Markovića, a svojim znanjima o ayurvedi posebno me inspirirala nutricionistica i ayurvedska kuharica Kasuhani Desai.

Područje prehrane i znanosti o prehrani okupirali su me od srednjoškolskih dana; u 14. godini prešla sam na vegetarijansku prehranu, a tijekom akademskog obrazovanja interes za znanošću i znanstvenim pristupom se produbio i do danas me nova saznanja iz područja biomedicine i zdravstva te znanosti o prehrani ne prestaju inspirirati.

Nakon višegodišnjeg iskustva u području nutricionizma, savjetovanja u ljekarnama i Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, suradnji s brojnim medijima i udrugama te radom u farmaceutskoj tvrtki za dodatke prehranu i kozmetiku s posebnom namjenom, 2014. godine moja profesija se okreće u smjeru mog drugog srednjoškolskog hobija, izrade prirodne kozmetike.

Danas s Ivanom vodim obiteljsku tvrtku San-10 d.o.o., brend San prirodna kozmetika, gdje sam međuostalom odgovorna i za razvoj novih formulacija kozmetike. Inspiriraju me nova znanja, raznolikost i kreativnost, pokreću me osobni ideali, briga za druge, zdravlje ljudi i životinja, ekološka osvještenost, ali i profesionalnost i znanstveni pristup. Svaki od ovih segmenata su ugrađeni i nastavljaju se ugrađivati u naš brend kozmetike, pa i u Sattva centar.

Veliku inspiraciju pronalazim u životu humanitarca, Sri Sri Ravi Shankara, koji nas podsjeća što smo ispod svih uloga i priča koje živimo i pričamo. Sattva centar je super mjesto gdje zajedno to otkrivamo.

2012, rijeka Mura <3

2013, Mostar
2013, rijeka Buna 🙂