Jeste li znali da je svaki vaš prst na ruci povezan s jednim planetom?

Svaki prst u tvojoj ruci je povezan s jednom planetom. Palac je povezan s Marsom. Mars ostaje sam.

Kažiprst je povezan s Jupiterom (jupiter pokazuje put, on je učitelj). Kada želiš nešto pokazati, pokazuješ to kažiprstom, to je Jupiter. Srednjak je povezan sa Saturnom, Saturn je sluga. Prstenjak je povezan sa Suncem; Sunce je kralj. A tko posjeduje dragulje? Kralj, i zato stavljaš prstenje samo na prstenjak. Zato se i zove prstenjak. Mali prst je povezan s Merkurom. I što se događa kada radiš chin mudru? Kažiprst (Jupiter) i palac (Mars) se spajaju, to je mudrost i moć.

Zašto je palac povezan s Marsom? Što radiš svaki put kada pobijediš? Stavljaš palac gore. Palac gore je znak pobjede. Kada izgubiš, što radiš? Stavljaš plac dolje. Tako da su te geste toliko ugrađene u nas.

Različite planete utječu na različite dijelove tvoga tijela. Tvoji zubi su povezani sa Saturnom. Tvoje oči su povezane sa Suncem, tvoji obrazi su povezani s Venerom, čelo s Merkurom, nos s Jupiterom. Mislim na to kao na vezu mikrokozmosa s makrokozmosom. To je toliko fascinantno!

Slično tome, raspoloženja ovise o Mjesecu. Raspoloženje ne ostaje duže od 2 i ¼ dana. To je vrijeme koje Mjesec provede na jednom mjestu. Kada se Mjesec pomakne s tog mjesta, tvoje se raspoloženje također mijenja. A kada se Mjesec i Saturn spoje, ljudi postaju depresivni. Dakle, te emocije, ti osjećaji, oni dolaze i onda odlaze. Ništa nije trajno. Niti jedan planet nije trajno stacioniran na jednom mjestu. Oni se svi kreću. Ali kada se poistovjetiš s bilo kojom od tih emocija, onda zapneš. Tada se ne krećeš. Tada to prodire u tvoje tijelo i razboliš se i sve se te stvari događaju. Nije li to fascinirajuće? Dakle, koji je put? Kako krenuti dalje od toga?

Na oblačan dan, kada avion polijeće, što radi? Ide iznad oblaka, a tamo je sunčano. To je ono što su duhovne prakse. Miču nas od Chit Akashe (prostora uma) prema Chida Akashi (prostoru čiste svijesti). Krećemo se iznad svih emocija.

Devet planeta koje se kreću kroz dvanaest konstelacija donose 108 jedinica promjene. Da bismo uvećali dobre učinke i umanjili loše učinke recitiramo „Om Namah Shivaya“ 108 puta. To te uzdiže, uzdiže ti duh i vodi te iznad. Povezuje te s Chida Akashom (prostorom čiste svijesti).

Sri Sri Ravi Shankar

Objavljeno prvi put na Wisdom by Sri Sri Ravi Shankar

(Prijevod I.P.)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.