Mala škola vege kuhanja – JUHE, VARIVA I JELA SA ŽLICOM, 4. veljače

JER SA ŽLICOM JE ZDRAVO

Peto poglavlje Male škole vege kuhanja u SATTVA centru se održava 4. veljače u 18.00 sati. Juhe, variva i jela sa žlicom mogu biti brzi hranjivi obroci, ali i prave gozbe koje ćemo s veseljem dijeliti s drugima

TREBAMO LI PONIJETI SVOJU ŽLICU?

Juhe, variva i jela sa žlicom radimo od povrća, žitarica i grahorica sa dodacima začina, začinskog bilja, sjemenaka i orašastih plodova. Usred zime nema ničeg boljeg nego zdjele nečeg toplog, tekućeg i mirisnog kako bi nas zagrijalo i vratilo nam raspoloženje. Stoga, naoružajmo se, prije svega, dobrim apetitom, žlica imamo dovoljno.

ŠTO ĆEMO KUHATI?

Za jela u loncu svatko ima svoj recept, varivo od graha i sarmu svatko od nas zna napraviti najbolje, zar ne? Isprobat ćemo osnovne varijante ovakvih tradicionalnih jela, te nekih internacionalnih, poput chili non carne, curryja i juhe minestrone spravljenih tako da maksimiziraju unos hranjivih tvari i olakšaju probavu. Pažljivo ćemo birati začine i sastojke kako bismo balansirali okus jelima i učinili ih još boljima.

ZAŠTO TREBAM DOĆI NA RADIONICU?

Kao i svako poglavlje Male škole vege kuhanja i ovo je osmišljeno kako bismo iz naših svakodnevnih obroka izvukli najviše, te ih pripremali brzo i s lakoćom. Tradicionalne i nove recepte ćemo obogatiti znanjem iz nutricionizma i ayurvede, a tehnikama pripreme hrane olakšati si probavu i život. Želimo svaki dan jesti kvalitetno bez da provodimo jako puno vremena u kuhinji.

VODITELJI RADIONICE

Jasna Ćerić i Ivan Palijan su dugogodišnji učitelji joge i vegetarijanci. Jasna je nakon petogodišnjeg studija nutricionizma stekla titulu magistre nutricionizima. Ivan je i učitelj ayurvedskog kuhanja pa njihova kombinacija znanja i dugogodišnjeg iskustva osigurava da vam ova radionica promjeni način prehrane i način života.

CIJENA, TERMINI I PRIJAVE

Preporučena minimalna donacija za Malu školu vege kuhanja u SATTVA centru je 120 kn po poglavlju.. Možete je uplatiti prije početka radionice na žiro-račun Udruge SATTVA – Centar zdravlja i sreće ili je ostaviti u kutiji za donacije pri dolasku na radionicu. Radionica se održava 4. veljače 2019. od 18.00 i traje oko 2 i pol sata, a prijaviti se možete na naše kontakte do dan prije održavanja. Svi recepti s radionice su dostupni polaznicima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.