Mala škola vege kuhanja – Povrće, 27. svibnja

Osmo poglavlje Male škole vege kuhanja u SATTVA centru se održava 27. svibnja u 18.00 sati. Pola naših dnevnih obroka bi se trebalo sastojati od povrća. Srećom, na raspolaganju nam je dovoljno raznolikosti sastojaka da nam nikada ne postane dosadno.

RAZNOLIKOST OBROKA

Povrće može biti dio svakog našeg većeg obroka. Jedemo ga uvijek sirovog i kuhanog za ručak, kuhanog za večeru, a uvijek treba biti i dio našeg slanog doručka. Osim raznolikost sastojka, nudi nam se i raznolikost pristupa obradi povrća. Najjednostavniji su salata i povrtni sok (koje uvijek možemo jesti za užinu), ali povrće je i predjelo, juha, glavno jelo, prilog, grickalica, te može biti i u desertu.

Od svih naših namirnica, povrće je najlakše i za pripremiti, slaže se sa svim ostalim namirnicama i začinima. Bogato je vlaknima, vitaminima, mineralima, anto-oksidansima i ostalim nutrijentima. Različite njegove vrste su svježe dostupne cijele godine.

ŠTO ĆEMO KUHATI?

  • Špageti od sirovih tikvica s pestom od oraha
  • Gazpacho – sirova juha od rajčice, krastavaca i paprike
  • Artičoke
  • Popečci od kelja i zobenih pahuljica
  • Korjenasto povrće u umaku od bundeve
  • Zelena salata s tropskim voćem

ZAŠTO TREBAM DOĆI NA RADIONICU?

Kao i svako poglavlje Male škole vege kuhanja i ovo je osmišljeno kako bismo iz naših svakodnevnih obroka izvukli najviše, te ih pripremali brzo i s lakoćom. Tradicionalne i nove recepte ćemo obogatiti znanjem iz nutricionizma i ayurvede, a tehnikama pripreme hrane olakšati si probavu i život. Želimo svaki dan jesti kvalitetno bez da provodimo jako puno vremena u kuhinji.

VODITELJI RADIONICE

Jasna Ćerić i Ivan Palijan su dugogodišnji učitelji joge i vegetarijanci. Jasna je nakon petogodišnjeg studija nutricionizma stekla titulu magistre nutricionizima. Ivan je i učitelj ayurvedskog kuhanja pa njihova kombinacija znanja i dugogodišnjeg iskustva osigurava da vam ova radionica promjeni način prehrane i način života.

DONACIJA, TERMINI I PRIJAVE

Preporučena minimalna donacija za Malu školu vege kuhanja u SATTVA centru je 120 kn po poglavlju.. Možete je uplatiti prije početka radionice na žiro-račun Udruge SATTVA – Centar zdravlja i sreće ili je ostaviti u kutiji za donacije pri dolasku na radionicu. Radionica se održava 27. svibnja 2019. od 18.00 i traje oko 2 i pol sata, a prijaviti se možete na naše kontakte do dan prije održavanja. Svi recepti s radionice su dostupni polaznicima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.