Meditacija punog Mjeseca

Mjesec je sastavni dio naših života. Njegove faze i mjesto na nebu promatramo kada računamo datume blagdana, poput Uskrsa, Ramadana, Guru Purnime ili Holija.

Puni Mjesec je ona mjesečeva faza u kojoj je Mjesec potpuno obasjan gledajući ga sa Zemlje. Tijekom tog vremena, Zemlja se nalazi točno između Sunca i Mjeseca, a svo troje su poravnati.

Za puni Mjesec se kaže da simbolizira različite stvari u različitim kulturama. Ima religijsku i duhovnu važnost u nekim kulturama, a u ostalima se vjeruje da simbolizira protok, odnosno, ritam vremena,

Smatra se da je i povezan s promjenama u umu i u emocijama.

U ovom Svemiru, svaki objekt ima utjecaj na drugi. Puni Mjesec, kao i mladi Mjesec  imaju utjecaj na tijelo i um do određene mjere. Ali prakticiranje pranayama, joge i meditacije može ublažiti te efekte.

Mjesečeve zrake utječu na ljudska bića, životinje, biljke, vodu i tako dalje. S obzirom da se naša tijela sastoje od 70% vode, Meditacija punog Mjeseca pomaže duhovnim tragateljima da se okrenu unutra, da transcendiraju um i osjete božansko iznutra.

S obzirom da je um povezan s duhovnim praksama, vrlo je dobro meditirati na pun Mjesec. S obzirom da Mjesec ima utjecaj na vodu u našem tijelu, a 70% tijela nam je voda pa na dan punog Mjeseca imamo dodatne dobrobiti od meditacije.

Meditiramo na meditaciju vođenu glasom Sri Sri Ravi Shankara i to ona nam obnavlja tijelo i um. U meditaciji sjedimo okrenuti prema istoku ili zapadu dok je pun Mjesec na nebu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.