Netra tarpana – umirivanje i čišćenje očiju

Oči su prozor duše. Mnogi problemi vida rezultat su mentalnog stresa jer je oko usko povezano s umom. Netra tarpana je obnavljajući tretman koji ublažava umor i bol u očima i poboljšava vid.

Zagrijani ghee blago se izlije na oči dok ste vođeni kroz opuštajuće, jednostavne vježbe za oči. To je ugodan, opuštajući i učinkovit tretman. Oči mogu biti osjetljive na jačinu svjetla i računalne zaslone nakon ovog tretmana, stoga uz njega planiramo odmor i opuštanje. Oči su po kontrolom pitta doše, tako da netra tarpana i nju balansira.

Kako bi ghee ostao u i na očima oko očiju dobivamo okvir napravljen od čvrstog tijesta. Oči su nam prekrivene gheejem tako da su prekrivene i trepavice. Tijekom tretmana nismo pasivni nego očima trepćemo i kružimo, kako bismo omogućili da ghee dođe do svih njihovih dijelova. Osjećaj je ugodan i umirujući, kao da ronimo kroz duboku vodu. Nakon terapije ghee se ispušta s unutarnje strane očiju. Ghee je potpuno siguran za oči, njegova temperatura je ugodna. Ponekad se može dogoditi da su nam oči osjetljive pa tijekom terapije možemo osjetiti peckanje. Ukoliko peckanje postane intenzivno, terapija se u to trenutku prekida. Nastavlja se u drugom terminu.

Dobrobiti netra tarpane

Netra tarpana pomaže kod svih problema s očima. Opušta, čisti i osvježava oči, poboljšava cirkulaciju i jača mišiće očiju. Primjenjuje se kod stanja kao što su: konjuktivitis, glaukom, peckanje očiju, umorne, suhe, upaljene oči, napetost u glavi i očima. Više tretmana umanjuje bore i crnilo oko očiju.

Posebno se preporuča svima onima koji provode mnogo vremena pred ekranom ili za volanom. Preporuča se obaviti barem tri tretmana.

Za umirenje očiju preporuča se i redovna terapija tabletama triphale ili ispiranje očiju u njenoj otopini.

U SATTVA – Centru zdravlja i sreće netra tarpanu obavlja Ivor Medved, školovani ayurvedski terapeut. Trajanje tretmana je 30 minuta, a cijena 140 kn. Rezervirati svoj termin možete na naše kontakte.

I.P.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.