Chapati – indijski ravni kruh
Servings Prep Time
6komada 10minuta
Cook Time Passive Time
15minuta 1sat da tijesto odleži
Servings Prep Time
6komada 10minuta
Cook Time Passive Time
15minuta 1sat da tijesto odleži
Ingredients
Instructions
  1. Umijesimo brašno i vodu dok ne dobijemo mekano tijesto pa pustimo da odstoji oko sat vremena. Po želji u tijesto možemo umijesiti i začine. U pravilu se ne soli, kako bi bio ravnoteža slanom jelu u glavnom obroku.
  2. Razdvojim tijesto u 6 jednakih kuglica pa ih valjkom razvaljamo na podlozi koju smo prethodno posuli brašnom. Okrugli oblik i debljina od oko 3 mm je što želimo dobiti.
  3. Svaki chapati pečemo na tavi bez ulja sjedne i druge strane dok se ne pojave smeđe mrlje i počne napuhivati, oko 1 i pol minute. Ako kuhamo na plinu, držimo svaki chapati iznad otvorenog plamena i pustimo da se napuše. Na taj način će se skuhati iznutra. Namažemo gheejem dok je toplo.
  4. Poslužimo uz glavno jelo kao kruh, umjesto žitarice. Trga se rukama i svaki se zalogaj njime grabi prstima iz tanjura. Zabavno je, probajte.

Podjeli ovo: