Tradicionalno, dal je jelo od sitnih grahorica, dok se jelo od povrća servira sa strane. Ovdje smo spojili ta dva u jedno jelo u kombinaciju u kojoj je prisutno svih 6 okusa. Riža je također tradicionalni dio obroka.

Prep Time | 20 minuta |
Cook Time | 30 minuta |
Passive Time | 4 sata namakanja |
Servings |
porcije
|
Ingredients
Dal s crvenom lećom i povrćem
- 1 žlica gheeja
- 1/2 žličice crne gorušice
- 1/2 žličice kumina u zrnu
- 1 žlica kurkume
- 1/8 žličice asefotide
- 1/2 šalice crvene leće
- 1 šalica brokule nasjeckane
- 1 šalica bundeve nasjeckane
- 2 šalice vode
- 1 žlica ječmenog slada
- 1 žličica soli
- 1/8 žličice chilija u prahu
- 1 žlica mljevenog korijandra
- 1 žlica soka limuna
Začinjena riža
- 1 žlica suncokretovog ulja
- 1/2 žličice crne gorušice
- 1/2 žlićice kumina u zrnu
- 1 šalica bijele riže sitnog zrna
- 1 1/2 šalice vode
- 1/4 žličice mljevenog crnog papra
Ingredients
Dal s crvenom lećom i povrćem
Začinjena riža
|
![]() |
Instructions
Dal s crvenom lećom i povrćem
- Namočimo crvenu leću 4 sata.
- Zagrijemo ghee na srednjoj vatri, dodamo kumin i gorušicu. Čekamo da gorušica počne pucketati pa dodamo kurkumu, asefotidu i crvenu leću. Promiješamo i kuhamo 1 minutu.
- Dodamo vodu i slad, promiješamo i kuhamo 15 minuta, dok se leća ne raskuha. Povrće kuhamo posebno na pari desetak minuta.
- Dodamo shili, korijandra i sol i kuhamo još 5 minuta. kad je gotovo, skinemo s vatre, odamo povrće i sok od limuna.
Začinjena riža
- Namačemo rižu sat vremena.
- Zagrijemo ulje na srednjoj vatri i dodamo kumi i gorušicu. Kada gorušica počne pucketati, dodamo rižu, vodu i sol.
- Kuhamo poklopljeno 10 minuta na laganoj vatri, dok riža ne upije vodu. Skinemo s vatre, ostavimo otklopljeno 5 minuta pa umiješamo papar,
Recipe Notes
Share this Recipe