Dal s crvenom lećom i povrćem uz začinjenu rižu

Tradicionalno, dal je jelo od sitnih grahorica, dok se jelo od povrća servira sa strane. Ovdje smo spojili ta dva u jedno jelo u kombinaciju u kojoj je prisutno svih 6 okusa. Riža je također tradicionalni dio obroka.

Print Recipe
Dal s crvenom lećom i povrćem uz začinjenu rižu
Prep Time 20 minuta
Cook Time 30 minuta
Passive Time 4 sata namakanja
Servings
porcije
Ingredients
Dal s crvenom lećom i povrćem
Začinjena riža
Prep Time 20 minuta
Cook Time 30 minuta
Passive Time 4 sata namakanja
Servings
porcije
Ingredients
Dal s crvenom lećom i povrćem
Začinjena riža
Instructions
Dal s crvenom lećom i povrćem
  1. Namočimo crvenu leću 4 sata.
  2. Zagrijemo ghee na srednjoj vatri, dodamo kumin i gorušicu. Čekamo da gorušica počne pucketati pa dodamo kurkumu, asefotidu i crvenu leću. Promiješamo i kuhamo 1 minutu.
  3. Dodamo vodu i slad, promiješamo i kuhamo 15 minuta, dok se leća ne raskuha. Povrće kuhamo posebno na pari desetak minuta.
  4. Dodamo shili, korijandra i sol i kuhamo još 5 minuta. kad je gotovo, skinemo s vatre, odamo povrće i sok od limuna.
Začinjena riža
  1. Namačemo rižu sat vremena.
  2. Zagrijemo ulje na srednjoj vatri i dodamo kumi i gorušicu. Kada gorušica počne pucketati, dodamo rižu, vodu i sol.
  3. Kuhamo poklopljeno 10 minuta na laganoj vatri, dok riža ne upije vodu. Skinemo s vatre, ostavimo otklopljeno 5 minuta pa umiješamo papar,
Recipe Notes

 

 

Share this Recipe

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.