Guacamole – pikantni umak od avokada

Receptura je prastara, a guacamole zadnjih desetljeća sa sve većom dostupnošću avokada postaje globalno popularan. Ovaj je umak najlakši način da pojedemo avokado bez puno razmišljanja. Možemo ga mazati na kruh, umakati sirovo povrće u njega ili ga preliti preko salate. U Meksiku ćemo ga sigurno dobiti začinjenog ljutim papričicama, lukom ili češnjakom. Jaki začin nisu nužni, guacamole je ionako bogat okusima. Kremaste je strukture, uljastog okusa avokada, kiseo i sladak od limete i rajčice.

Print Recipe
Guacamole - pikantni umak od avokada
Cook Time 5 minuta
Servings
osobe
Ingredients
Cook Time 5 minuta
Servings
osobe
Ingredients
Instructions
  1. Pomiješamo sve sastojke u zdjeli i zgnječimo ih vilicom.
  2. Uživamo.
Share this Recipe

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *