Receptura je prastara, a guacamole zadnjih desetljeća sa sve većom dostupnošću avokada postaje globalno popularan. Ovaj je umak najlakši način da pojedemo avokado bez puno razmišljanja. Možemo ga mazati na kruh, umakati sirovo povrće u njega ili ga preliti preko salate. U Meksiku ćemo ga sigurno dobiti začinjenog ljutim papričicama, lukom ili češnjakom. Jaki začin nisu nužni, guacamole je ionako bogat okusima. Kremaste je strukture, uljastog okusa avokada, kiseo i sladak od limete i rajčice.

Cook Time | 5 minuta |
Servings |
osobe
|
Ingredients
- 1 komad avokada nasjeckanog
- 1/2 komada limete iscijeđene
- 1/4 žličice soli
- 2 žlice lišća korijandra nasjeckanog
- 1/2 komada rajčice nasjeckane
Ingredients
|
![]() |
Instructions
- Pomiješamo sve sastojke u zdjeli i zgnječimo ih vilicom.
- Uživamo.
Share this Recipe