Izdašna i aromatična juha od suhog graška

Gusta juha od suhog graška je izdašna i aromatična zbog povrća i začina s kojima se kuha. Dobar je početak malo konkretnijih obroka, a može biti i obrok za sebe!

Vegetarijanci u pravilu jedu daleko raznovrsnije nego li svejedi. Među svim kombinacijama povrća, žitarica i grahorica koji put i zanemarimo one manje očigledne. Svježi grašak nam je dostupan vrlo kratko vrijeme tijekom godine, a kada trebamo izabrati između smrznutog i suhog graška, suhi je kvalitetniji izbor.

Juha koju ćemo ovdje napraviti popularna je u francuskom govornom području Kanade. Nešto je čime se oni krijepe i griju za hladnih dana.

Polovice suhog graška ćemo naći u žutoj i zelenoj boji, a za juhu ili varivo koje ćemo od njega raditi nam je svejedno koji koristimo. Možemo od njega još raditi npr. pire, namaz ili popečke.

Print Recipe
Izdašna i aromatična juha od suhog graška
Prep Time 10 minuta
Cook Time 1 sat
Passive Time 8 sati namakanja
Servings
tanjura
Ingredients
Prep Time 10 minuta
Cook Time 1 sat
Passive Time 8 sati namakanja
Servings
tanjura
Ingredients
Instructions
  1. Grašak namačemo 8 sati ili preko noći. Procijedimo i kuhamo 1 sat, dok se ne počne raspadati.
  2. Na ulju pirjamo povrće i lovor. Kada povrće postane mekano, dodajemo vodu.
  3. Kada voda proključa kuhamo 10 minuta i onda dodajemo grašak i origano. Kuhamo još 5 minuta, dok juha ne postane gusta. Po potrebni malo je miksamo štapnim mikserom.
  4. Dodamo sol i papar i poslužimo.
Share this Recipe

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.