Yoga, ayurveda i umijeće življenja za zdravlje, sreću i potpuni sklad vašeg duha, uma i tijela.
Izdašna i aromatična juha od suhog graška
Gusta juha od suhog graška je izdašna i aromatična zbog povrća i začina s kojima se kuha. Dobar je početak malo konkretnijih obroka, a može biti i obrok za sebe!
Vegetarijanci u pravilu jedu daleko raznovrsnije nego li svejedi. Među svim kombinacijama povrća, žitarica i grahorica koji put i zanemarimo one manje očigledne. Svježi grašak nam je dostupan vrlo kratko vrijeme tijekom godine, a kada trebamo izabrati između smrznutog i suhog graška, suhi je kvalitetniji izbor.
Juha koju ćemo ovdje napraviti popularna je u francuskom govornom području Kanade. Nešto je čime se oni krijepe i griju za hladnih dana.
Polovice suhog graška ćemo naći u žutoj i zelenoj boji, a za juhu ili varivo koje ćemo od njega raditi nam je svejedno koji koristimo. Možemo od njega još raditi npr. pire, namaz ili popečke.
Grašak namačemo 8 sati ili preko noći. Procijedimo i kuhamo 1 sat, dok se ne počne raspadati.
Na ulju pirjamo povrće i lovor. Kada povrće postane mekano, dodajemo vodu.
Kada voda proključa kuhamo 10 minuta i onda dodajemo grašak i origano. Kuhamo još 5 minuta, dok juha ne postane gusta. Po potrebni malo je miksamo štapnim mikserom.