Jednostavni i ukusni domaći zobeni keksi

Domaći zobeni keksi su jednostavni, ukusni, trajni i u svakom pogledu bolja i zdravija poslastica od svega što možemo kupiti u dućanu.

Nikada nam ne pada na pamet da goste ili sebe nakon obroka počastimo zobenim keksima. Imamo torte i kolače za to. No, zobeni keksi su savršeni međuobrok. Nešto što ćemo držati u ruci dok nam je u drugoj neki biljni čaj ili žitna kava. Nađemo dobro zatvorenu posudu u kojoj ćemo ih čuvati. Ne znamo koliko dugo mogu stajati (pojedemo ih brzo), ali čujemo da mogu dugo.

Ovaj osnovni recept možemo obogatiti suhim voćem, oraščićima, sjemenkama, začinima, kakao prahom, kakao maslacem, kikiriki maslacem ili tahinijem. Samo pazimo da izvadimo masnoće i sladila iz osnovnog recepta onoliko koliko smo dodali novih sastojaka.

Ova smjesa će biti dovoljna za oko 20 keksića. Koristimo krupne zobene pahuljice, ako koristimo sitne, tada vrijeme pečenja skratimo za oko 5 minuta.

Print Recipe
Jednostavni i ukusni domaći zobeni keksi
Prep Time 15 minuta
Cook Time 20 minuta
Servings
komada
Ingredients
Prep Time 15 minuta
Cook Time 20 minuta
Servings
komada
Ingredients
Instructions
  1. Zagrijemo pećnicu na 180 ° C.
  2. U zdjelu za miješanje stavimo zobene i kokosove pahuljice, zobeno brašno i kokosov šećer pa dobro promiješamo.
  3. Otopimo kokosovo ulje u parnoj kupelji, dodamo javorov sirup i miješamo dok se ne sjedini.
  4. Rukama razvaljamo smjesu u kuglice (trebalo bi ih napraviti 20), svaku kuglu spljoštimo tako da imamo keksiće debljine do 1 cm i stavimo ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
  5. Pecimo do 20 minuta (provjerimo nakon 15 da ne izgore) dok ne poprime zlatnu boju i prebacimo ih na žičani stalak da se ohlade.
Share this Recipe

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *