Kaša od kabocha tikve za hladna jutra

Nema obroka ili njegovog slijeda koji ne bi mogao uključivati bundevu. Stoga počnimo dan s kašom od kabocha tikve za doručak.

Kaša od kabocha tikve sadrži dva glavna sastojka, spomenutu tikvu i rižino brašno.  Da bi obrok bio teksturom potpun u kašu možemo ubaciti i okruglice od rižinog brašna. Umjesto kabocha tikve možemo koristiti bilo koju tikvu, ali ova je tikva ona koja se u ovom jelu koristi u Koreji. Tamo se jelo naziva hobakjuk i konzumira se kao međuobrok, desert ili, kao što ćemo ga mi pripremiti, doručak. Jako je popularno pa ga prodaju gotovog u dućanima. Vrlo je slatko pa je vjerojatno zamišljeno kao poslastica. MI ćemo koristiti manje šećera.

Tikvu ćemo obavezno pariti kako bismo sačuvali njene hranjive sastojke i puni okus. Okruglice od rižinog brašna možemo i preskočiti ako nemamo puno vremena. Ako imamo, bit će nam drago što smo ih napravili. Kako bi nam dobro ispale, pronađimo brašno od ljepljive riže. Ljepljiva riža ima više škroba pa svi kolači i tijesta s njime dobro ispadaju.

Print Recipe
Kaša od kabocha tikve za hladna jutra
Prep Time 10 minuta
Cook Time 25 minuta
Servings
porcije
Ingredients
ZA KAŠU
ZA OKRUGLICE OD RIŽE
Prep Time 10 minuta
Cook Time 25 minuta
Servings
porcije
Ingredients
ZA KAŠU
ZA OKRUGLICE OD RIŽE
Instructions
  1. Ogulimo i očistimo tikvu, narežemo na komade i parimo 10 minuta dok ne postane mekana.
  2. Stavimo je s vodom, soli i šećerom u blender i napravimo kašu. Izlijemo u lonac i kuhamo 10 minuta. Miješamo, pazimo da ne izgori.
  3. Izmiješamo rižino brašno sa 3 žlice vode u posudi u jednoličnu smjesu. Polako lijevamo u lonac s bundevom i miješamo, pazimo da ne nastanu grudice.
  4. Za okruglice pomiješamo brašno i sol pa polako lijevamo vodu preko njih. Pazimo da se ne opečemo (možemo za početak koristiti kuhaču) i rukama počnemo mijesiti.
  5. Valjamo tijesto duguljasto kao za njoke i narežemo ga na komadiće, oko 30 bi ispalo od ove količine brašna. Napravimo kuglice.
  6. Zavrijemo vodu i nježno ubacimo kuglice u nju. Kuhaju se oko 2 minute, gotove su kada isplivaju na površinu.
  7. Ukrasimo kuglicama kašu.
Share this Recipe

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.