Kolač od bundeve za svaku priliku

Kolač od bundeve je postao tradicionalno jelo doseljenika u Ameriku koji su ga uzeli, kao i sve ostalo, od starosjedioca. Bundeva, naime, potječe iz Amerike i tragovi njenog uzgoja i korištenja u kuhinji su pronađeni u arheološkim nalazištima u Srednjoj Americi starim 10.000 godina. Prekrasna je namirnica s mnogo načina upotrebe pa nije niti čudo da su se njene mnoge varijacije proširile svijetom. Od bundeve možemo raditi sok, juhu, glavno jelo, prilog od povrća i kolač. Za kolač biramo našu običnu bundevu, ali se možemo odlučiti za slatkaste varijante, poput butternut ili hokaido tikvi.

Print Recipe
Kolač od bundeve
Prep Time 15 minuta
Cook Time 50 minuta
Servings
Ingredients
Prep Time 15 minuta
Cook Time 50 minuta
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Nasjeckamo bundevu na kockice i parimo do 10 minuta pa ju bez vode smiksamo u pire u blenderu ili multipraktiku.
  2. Pomiješamo u zdjeli za miješanje suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo, sol i začine. U drugoj zdjeli miješamo ostalo – bundevu, šećer, sirup, ulje, sok i vaniliju.
  3. Pomiješamo sve sastojke zajedno i stavimo u nauljeni kalup za pečenje. Pečemo 40 minuta na 175 C.
Recipe Notes

Pri posluživanju ukrasimo šlagom ako želimo. Kolač je dobar u svakoj prilici.

Share this Recipe

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.