Minestrone – Izdašna juha od povrća, graha i tjestenine

Jelo poput ove izdašne juhe prisutno je u svim kulturama, jer, što je lakše nego skuhati sve sastojke vaše smočnice u jednom loncu i to poslužiti kao obrok. Minestrone potječe iz Italije, ali nema uvriježenu recepturu, nego ga svatko radi na svoj način. Pa smo i mi napravili svoju inačicu u skladu sa znanjima iz naše ayurvedske kuhinje.

Print Recipe
Minestrone - Izdašna juha od povrća, graha i tjestenine
Prep Time 10 minuta
Cook Time 20 minuta
Passive Time 8 sati namakanja
Servings
porcija
Ingredients
Prep Time 10 minuta
Cook Time 20 minuta
Passive Time 8 sati namakanja
Servings
porcija
Ingredients
Instructions
  1. Grah namačemo osam sati ili preko noći pa kuhamo u ekspres loncu oko 10 minuta.
  2. Korjenasto povrće parimo 10 minuta, a rajčicu 3 minute odvojeno od njega. Rajčicu pasiramo u blenderu
  3. U loncu zakuhamo temeljac ili vodu pa dodamo tjesteninu, kuhani grah, bosiljak, lovor, sol i papar pa kuhamo 10 minuta. Dodajemo vode, ako želimo rjeđu juhu.
  4. Kada je tjestenina kuhana, sklonimo lonac s vatre, dodamo povrće i pasiranu rajčicu. Pomiješamo i poslužimo posuto svježim bosiljkom.
Share this Recipe

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *