Palačinke od krumpira s preljevom od jabuka

Palačinke od krumpira s preljevom od jabuka su jednostavne i brzo gotove. Možemo ih jesti kao međuobrok, doručak ili desert.

I jabuka i krumpira imamo u obilju pa se nekako podrazumijeva da postoji ovako ukusna kombinacija. Palačinke od krumpira se konzumiraju s različitim voćnim i šećernim preljevima ili slanim preljevima na bazi jogurta ili vrhnja. Ta tradicionalna njemačka varijanta ne zvuči previše pogodnom za redovitu prehranu. Stoga ćemo napraviti vegansku verziju s manje masnoće i šećera.

Sitno ribani krumpir ćemo vezati zobenim pahuljicama ili brašnom, a preljev ćemo napraviti od pirea od kuhanih jabuka koje ćemo dodatno zasladiti po želji sirupom agave. U palačinke po želji možemo dodavati začine i začinsko bilje. Za preljev možemo koristiti i svoj domaći džem.

Print Recipe
Palačinke od krumpira s preljevom od jabuka
Prep Time 10 minuta
Cook Time 30 minuta
Passive Time 15 minuta
Servings
komada
Ingredients
ZA PALAČINKE
ZA PRELJEV
Prep Time 10 minuta
Cook Time 30 minuta
Passive Time 15 minuta
Servings
komada
Ingredients
ZA PALAČINKE
ZA PRELJEV
Instructions
  1. Ogulimo krumpir i očistimo mrkvu pa sitno naribamo. Pustimo da odstoje 15 minuta pa rukama ocijedimo.
  2. Pomiješamo sa ostalim sastojcima za palačinke pa na vrućoj tavi s malo ulja za prženje rasporedimo 2 žlice smjese za palačinke. Stisnemo žlicom i napravimo kružni oblik. Pečemo 3-5 minuta sa svake strane, dok ne dobije zlatno-žutu boju
  3. Stavimo ih da se cijede na rešetki ili kuhinjskom ubrusu.
  4. Za preljev nasjeckamo jabuke i kuhamo 30 minuta s ostalim sastojcima. Nakon toga ih pasiramo i poslužimo s palačinkama.
Share this Recipe

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.