Pastiričina pita sa smeđom lećom i batatom
Servings Prep Time
6porcija 20min
Cook Time
35min
Servings Prep Time
6porcija 20min
Cook Time
35min
Ingredients
ZA NADJEV
ZA POKROV
Instructions
  1. Leću namačemo 4 sata, isperemo, stavimo u lonac, dodamo vode taman da prekrije leću i kuhamo 20 minuta, dok se ne raskuha
  2. Očistimo krumpir i narežemo na kocke. Kuhamo u slanoj vodi 10 minuta, procijedimo, vratimo u posudu u kojoj smo kuhali, dodamo ostale sastojke i napravimo pire.
  3. Na ulju pirjamo poriluk, češnjak, mrkvu i celer dok ne omekšaju. Dodamo začine i vodu, a kada zavrije i ostatak povrća pa kuhamo 10 minuta. Kad je gotovo dodamo leću i promiješamo. Vode bi u smjesi trebalo biti, ali minimalno.
  4. U srednju posudu za pečenje rasporedimo nadjev i prekrijemo ga pokrovom. Možemo se malo igrati, ako želimo pa pokrov rasporediti po dnu i/li stranama posude. Pečemo 10-15 minuta na 220 C, dok krumpir ne posmeđi.
  5. Serviramo uz veliku porciju zelene salate.

Podjeli ovo: