Vani je vlažnije i hladnije pa trebamo hranu koja će nas zagrijati i uzemljiti. Kad već to radimo, zašto ne bi hrana bila zdrava i ukusna? Krumpir i mladi grah su lako dostupni, mrkve imamo uvijek, a rajčica nam je ostala još od ljeta. Kao i svake popečke i ove ćemo pripremiti brzo, dok je namaz od graha odlična opcija i za čuvanje u hladnjaku. Sigurno je bolji od svake vegetarijanske paštete koju možemo kupiti.
Print Recipe
Popečci od krumpira i mrkve uz namaz od mladog graha
Instructions
POPEČCI
Parimo krumpir i mrkvu oko deset minuta, dok ne postanu mekani pa pustimo da se ohlade.
Rukama izgnječimo krumpir i mrkvu pa umiješamo začine i oblikujemo popečke.
Popečke uvaljamo u mljevene sjemenke suncokreta ili sezamove sjemenke i pečemo na tavi nekoliko minuta sa svake strane.
NAMAZ
Skuhamo mladi grah 10 minuta u ekspres loncu, a rajčice parimo 5 minuta. Pustimo da se malo ohlade.
Ubacimo grah i rajčice u multipraktik ili blender sa začinimai miksamo dok smjesa ne postane glatka. Po potrebi dodamo vode.
Recipe Notes
Umjesto kopra u popečke možete dodati, recimo, curry mješavinu začina, a uz mrkvu i drugo povrće, poput cvjetače ili bundeve.
Ovo jelo svakako poslužite uz salatu od svježeg povrća.