Popečci od krumpira i mrkve uz namaz od mladog graha

Vani je vlažnije i hladnije pa trebamo hranu koja će nas zagrijati i uzemljiti. Kad već to radimo, zašto ne bi hrana bila zdrava i ukusna? Krumpir i mladi grah su lako dostupni, mrkve imamo uvijek, a rajčica nam je ostala još od ljeta. Kao i svake popečke i ove ćemo pripremiti brzo, dok je namaz od graha odlična opcija i za čuvanje u hladnjaku. Sigurno je bolji od svake vegetarijanske paštete koju možemo kupiti.

Print Recipe
Popečci od krumpira i mrkve uz namaz od mladog graha
Prep Time 15 minuta
Cook Time 30 minuta
Servings
porcije
Ingredients
NAMAZ OD GRAHA
Prep Time 15 minuta
Cook Time 30 minuta
Servings
porcije
Ingredients
NAMAZ OD GRAHA
Instructions
POPEČCI
  1. Parimo krumpir i mrkvu oko deset minuta, dok ne postanu mekani pa pustimo da se ohlade.
  2. Rukama izgnječimo krumpir i mrkvu pa umiješamo začine i oblikujemo popečke.
  3. Popečke uvaljamo u mljevene sjemenke suncokreta ili sezamove sjemenke i pečemo na tavi nekoliko minuta sa svake strane.
NAMAZ
  1. Skuhamo mladi grah 10 minuta u ekspres loncu, a rajčice parimo 5 minuta. Pustimo da se malo ohlade.
  2. Ubacimo grah i rajčice u multipraktik ili blender sa začinimai miksamo dok smjesa ne postane glatka. Po potrebi dodamo vode.
Recipe Notes

Umjesto kopra u popečke možete dodati, recimo, curry mješavinu začina, a uz mrkvu i drugo povrće, poput cvjetače ili bundeve.

Ovo jelo svakako poslužite uz salatu od svježeg povrća.

Share this Recipe

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.