Quinoa i mung dal s povrćem – jednostavan i kompletan obrok

Jednostavan i kompletan obrok koji ima mnoge varijacije. S različitim učincima mogu se koristiti razne žitarice i sitne raspolućene grahorice (dalovi). Povrće također možemo birati prema godišnjem dobu i prema vlastitoj konstituciji.

Print Recipe
Quinoa i mung dal s povrćem
Prep Time 15 minuta
Cook Time 15 minuta
Passive Time 4 sata namakanja
Servings
ljudi
Ingredients
Prep Time 15 minuta
Cook Time 15 minuta
Passive Time 4 sata namakanja
Servings
ljudi
Ingredients
Instructions
  1. Operemo i namočimo mung dal 4 sata, a kvinoju 1 sat prije kuhanja. Operemo povrće i nasjeckamo na komadiće 1-2 cm širine.
  2. Zagrijemo ghee u posudi srednje veličine na srednjoj vatri, dodamo kumin i gorušicu. Kada gorušica počne pucketati dodamo kurkumu i klinčić, a odmah zatim kvinoju, dal, vodu i sol. Kuhamo 15 min, odnosno dok se dal ne raskuha.
  3. Na pari kuhamo mrkvu i mahune 10-15 minuta, dok ne postanu mekani. Kada su kvinoja i dal gotovi, dodamo povrće u njih i popaprimo. Ukrasimo nasjeckanim peršinom i serviramo.
Recipe Notes

Brz, cjelovit i lako probavljiv obrok. Ide uz laganu salatu i jednostavnu juhu.

Share this Recipe

2 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *