Slanutak s rajčicom i prilogom od začinjenog prosa

Jedan od najukusnijih načina pripreme slanutka i nama, uz humus, najdraži. Rajčicu kuhamo ovdje samo na pari i umiješamo na kraju sa sezamovim sjemenkama. U Indiji je popularna chana masala, mješavina začina za slanutak, ali bi ona ovdje nama mogla biti preljuta. Obična curry mješavina začina je čisto dovoljna. Proso će svojim neutralnim okusom ublažiti jači okus rajčice i začina.

Print Recipe
Slanutak s rajčicom i prilogom od začinjenog prosa
Prep Time 10 minuta
Cook Time 25 minuta
Passive Time 8 sati namakanja
Servings
porcije
Ingredients
SLANUTAK S RAJČICOM
ZAČINJENO PROSO
Prep Time 10 minuta
Cook Time 25 minuta
Passive Time 8 sati namakanja
Servings
porcije
Ingredients
SLANUTAK S RAJČICOM
ZAČINJENO PROSO
Instructions
SLANUTAK S RAJČICOM
  1. Namočimo slanutak preko noći i kuhamo u express loncu s prethodno namočenom algom 20 minuta. Rajčicu narežemo na kockice i parimo 5 minuta.
  2. Na gheeju zagrijavamo kumin i gorušicu dok gorušica ne počne pucketati, dodamo zatim kurkumu, asefotidu, kuhani slanutak, sol, sezam i curry začin pa miješamo oko minutu.
  3. Dodamo parenu rajčicu i korijandar, miješamo još oko minutu i maknemo s vatre.
ZAČINJENO PROSO
  1. Namočimo proso oko 2 sata. Procijedimo.
  2. Na ulju zagrijavamo kumin, gorušicu i curry lišće dok gorušica ne počne pucketati i kuhamo s vodom, češnjakom, đumbirom i soli 10 minuta, odnosno, dok proso ne upije vodu.
Recipe Notes

Proso, kao i slanutak, namačemo u vodi kako bi bilo što probavljivije. Ukoliko ga kuhamo bez namakanja potrebno ga je kuhati u 3 šalice vode.

Share this Recipe

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *