Speculaas, jer želimo da Božić bude svaki dan

Ne želimo misliti o tome kako je Božić prošao. Speculaas keksi nas cijele godine mogu vraćati u to vrijeme kada su kolači glavni dio svakog obroka pet puta dnevno.

Kada već govorimo o tolikoj količini kolača dobro je napomenuti i da bi nam svima bilo vrijeme otići na dijetu, jer nije ih normalno niti zdravo toliko jesti. S time u svijesti, čiste savjesti, ćemo napraviti plan kako da Božić rastegnemo na ostatak godine. Speculaas keksi su centralni dio tog plana, uz plastičnu jelku koja će i dalje stajati okićena negdje u kutu dnevne sobe, te poklone sebi ispod nje koje ćemo periodički ostavljati.

Print Recipe
Speculaas, jer želimo da Božić bude svaki dan
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Brašno, šećer, prašak za pecivo i sve začine pomiješamo u velikoj posudi.
  2. Prstima trljamo kokosovo ulje sa suhim sastojcima dok ne dobijemo smjesu poput one od krušnih mrvica.
  3. Dodajemo mlijeko i mijesimo rukama dok ne formiramo tijesto. Ako je previše suho da bismo formirali ravnomjernu kuglu, dodajemo još malo mlijeka. Oblikujemo u kuglu, a zatim zamotamo u plastičnu foliju i ostavite preko noći u frižideru da začini prodru u tijesto.
  4. Pećnicu zagrijemo na 180 stupnjeva.
  5. Pospemo radnu plohu i valjak za tijesto brašnom. Prerežimo kuglu tijesta na pola i razvaljamo jednu od polovica debljine oko 2/3 cm. Upotrijebite oblikovane modlice za biskvit i stavimo ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
  6. Vrhove keksa ukrasimo listićima badema i pecimo 15-18 minuta. Nastavimo dok ne potrošimo cijelo tijesto. Nakon pečenja ohladimo ih na stalku za hlađenje.
Share this Recipe

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.