Speculaas, jer želimo da Božić bude svaki dan
Ingredients
Instructions
  1. Brašno, šećer, prašak za pecivo i sve začine pomiješamo u velikoj posudi.
  2. Prstima trljamo kokosovo ulje sa suhim sastojcima dok ne dobijemo smjesu poput one od krušnih mrvica.
  3. Dodajemo mlijeko i mijesimo rukama dok ne formiramo tijesto. Ako je previše suho da bismo formirali ravnomjernu kuglu, dodajemo još malo mlijeka. Oblikujemo u kuglu, a zatim zamotamo u plastičnu foliju i ostavite preko noći u frižideru da začini prodru u tijesto.
  4. Pećnicu zagrijemo na 180 stupnjeva.
  5. Pospemo radnu plohu i valjak za tijesto brašnom. Prerežimo kuglu tijesta na pola i razvaljamo jednu od polovica debljine oko 2/3 cm. Upotrijebite oblikovane modlice za biskvit i stavimo ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
  6. Vrhove keksa ukrasimo listićima badema i pecimo 15-18 minuta. Nastavimo dok ne potrošimo cijelo tijesto. Nakon pečenja ohladimo ih na stalku za hlađenje.

Podjeli ovo: