Veganski chop suey – kineska mješavina ostataka

Chop suey je kinesko jelo koje je nastalo negdje izvan Kine i postalo popularno širom svijeta. Njegov grubi prijevod znači „mješavina ostataka“

Sastojci chop sueya su povrće, neki izvor proteina i arome koje dobivamo iz luka, mrkve i paprike, te specifičnog slatkog umaka. Varijacije recepta uključuju ne-vegetarijanske sastojke, gljive i tofu. Mi smo se ovdje odlučili na bijeli grah, a umjesto njega možemo probati i slanutak ili njihovu kombinaciju. Umjesto klica mungo graha možemo koristiti klice zelene leće, Poslužuje se u pravilu preko riže, ali će poslužiti bilo koja žitarica. Isto tako, umjesto pak choija možemo koristiti obično zelje, a pirjati možemo celer i pastrnak.

Bit chop sueya je u teksturama povrća, graha (tofua, gljiva) i klica, te slatko kiselom okusu. Što god pomiješali, ako se vodimo njegovim nazivom, nećemo pogriješiti.

Print Recipe
Veganski chop suey – kineska mješavina ostataka
Prep Time 15 minuta
Cook Time 15 minuta
Passive Time 8 sati namakanja graha
Servings
osobe
Ingredients
UMAK
Prep Time 15 minuta
Cook Time 15 minuta
Passive Time 8 sati namakanja graha
Servings
osobe
Ingredients
UMAK
Instructions
  1. U velikoj tavi zagrijemo ulje, dodamo papriku, mrkvu, poriluk, češnjak i đumbir i pirjamo 5 minuta.
  2. Dodamo pak choi i kuhamo još 3 minute
  3. U maloj zdjeli pomiješamo sve sastojke za umak i dodamo ga u povrće zajedno s klicama i grahom. Kuhamo još 5 minuta. Na kraju začinimo limunom.
  4. Poslužimo preko riže i pospemo mladim lukom ili vlascem.
Share this Recipe

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *