Yoga, ayurveda i umijeće življenja za zdravlje, sreću i potpuni sklad vašeg duha, uma i tijela.
Veganski chop suey – kineska mješavina ostataka
Chop suey je kinesko jelo koje je nastalo negdje izvan Kine i postalo popularno širom svijeta. Njegov grubi prijevod znači „mješavina ostataka“
Sastojci chop sueya su povrće, neki izvor proteina i arome koje dobivamo iz luka, mrkve i paprike, te specifičnog slatkog umaka. Varijacije recepta uključuju ne-vegetarijanske sastojke, gljive i tofu. Mi smo se ovdje odlučili na bijeli grah, a umjesto njega možemo probati i slanutak ili njihovu kombinaciju. Umjesto klica mungo graha možemo koristiti klice zelene leće, Poslužuje se u pravilu preko riže, ali će poslužiti bilo koja žitarica. Isto tako, umjesto pak choija možemo koristiti obično zelje, a pirjati možemo celer i pastrnak.
Bit chop sueya je u teksturama povrća, graha (tofua, gljiva) i klica, te slatko kiselom okusu. Što god pomiješali, ako se vodimo njegovim nazivom, nećemo pogriješiti.