Veganski sushi s avokadom, krastavcem i mrkvom
Servings Prep Time
2rolice 20minuta
Cook Time
5minuta
Servings Prep Time
2rolice 20minuta
Cook Time
5minuta
Ingredients
ZA NADJEV
Instructions
  1. U manjoj posudi zagrijavamo ocat, šećer i sol, te kuhamo uz miješanje dok se šećer i sol ne otope.
  2. Pomiješamo ocat sa skuhanom i ohlađenom rižom. Miješamo dok se ravnomjerno ne rasporedi.
  3. Na podlogu od bambusa stavimo nori algu (ako nije već pečena, možemo je pripremiti na tavi ili u pećnici), pola riže ravnomjerno rasporedimo po njemu, a ostavimo 2 cm pri jednom kraju kako bismo zatvorili rolicu. Avokado, krastavac i mrkvu slažemo pri donjem dijelu riže.
  4. Kada počinjemo rolati, prstima držimo povrće na mjestu, a bambusom stišćemo kako bismo dobili kompaktnu rolicu. Onaj dio alge na koji nismo stavili rižu iskoristimo da je zalijepimo.
  5. Režemo rolicu na komade, od jedne dobijemo 8 zalogaja.
  6. Poslužujemo uz sojin sos, wasabi, ukiseljeni đumbir ili pastu od đumbira.

Podjeli ovo: