Vegetarijanski ragù alla bolognese sa smeđom lećom

Umaci uz tjesteninu su, uz pizzu, ono po čemu je talijanska kuhinja postala poznata u svijetu. Ragu alla bolognese je, poput svih ragua, umak koji se jede s tjesteninom, tagliatelle ili bilo koji oblik ravne tjestenine se očekuje uz ovo jelo.

Talijanska kuhinja nudi puno više od tjestenine i ponosi se sa svime pa se čak i u relativno jednostavnim jelima čuva “tradicionalna” i “autentična” receptura. Iako, kao i sa svim tradicionalnim receptima, mnoge su varijacije na temu. Pa možemo i mi napraviti svoju izuzetno ukusnu varijaciju ragua alla bolognese koju možemo poslužiti uz prilog od žitarice. Quinoa i smeđa riža savršeno odgovaraju ovom obroku.

Print Recipe
Vegetarijanski ragù alla bolognese sa smeđom lećom
Prep Time 15 minuta
Cook Time 30 minuta
Passive Time 4 sata namakanja
Servings
porcije
Ingredients
Prep Time 15 minuta
Cook Time 30 minuta
Passive Time 4 sata namakanja
Servings
porcije
Ingredients
Instructions
  1. Smeđu leću namačemo 4 sata, a zatim kuhamo u vodi 20 minuta, dok ne postane mekana.
  2. Zagrijemo maslinovo ulje, dodamo poriluk, mrkvu, celer i lovor i pirjamo 5 minuta ili dok povrće ne postane mekano. Dodamo leću, muškatni oraščić, sol, papar i bademovo mlijeko i kuhamo još pet minuta.
  3. Parimo rajčicu 3 minute i zatim napravimo od nje pire u multipraktiku. Dodamo u u umak, sklonimo s vatre i promiješamo.
Share this Recipe

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.