Yoga, ayurveda i umijeće življenja za zdravlje, sreću i potpuni sklad vašeg duha, uma i tijela.
Vegetarijanski ragù alla bolognese sa smeđom lećom
Umaci uz tjesteninu su, uz pizzu, ono po čemu je talijanska kuhinja postala poznata u svijetu. Ragu alla bolognese je, poput svih ragua, umak koji se jede s tjesteninom, tagliatelle ili bilo koji oblik ravne tjestenine se očekuje uz ovo jelo.
Talijanska kuhinja nudi puno više od tjestenine i ponosi se sa svime pa se čak i u relativno jednostavnim jelima čuva “tradicionalna” i “autentična” receptura. Iako, kao i sa svim tradicionalnim receptima, mnoge su varijacije na temu. Pa možemo i mi napraviti svoju izuzetno ukusnu varijaciju ragua alla bolognese koju možemo poslužiti uz prilog od žitarice. Quinoa i smeđa riža savršeno odgovaraju ovom obroku.
Print Recipe
Vegetarijanski ragù alla bolognese sa smeđom lećom
Smeđu leću namačemo 4 sata, a zatim kuhamo u vodi 20 minuta, dok ne postane mekana.
Zagrijemo maslinovo ulje, dodamo poriluk, mrkvu, celer i lovor i pirjamo 5 minuta ili dok povrće ne postane mekano. Dodamo leću, muškatni oraščić, sol, papar i bademovo mlijeko i kuhamo još pet minuta.
Parimo rajčicu 3 minute i zatim napravimo od nje pire u multipraktiku. Dodamo u u umak, sklonimo s vatre i promiješamo.