ss meditacija

Nenaporan put do istinske relaksacije

Svi smo iskusili meditativno stanje u trenucima duboke radosti ili kada smo potpuno zadubljeni u neku aktivnost te um na trenutak postane lagan i neopterećen. Kada se takvi trenuci pojave, nismo u mogućnosti ponoviti ih vlastitom voljom. Sahaj Samadhi tečaj uči nas kako to postići. Ova tehnika meditacije gotovo odmah umanjuje učinke problema povezanih sa stresom, duboko opušta um i pomlađuje tjelesni sustav.

Sahaj je sanskrtska riječ koja znači prirodno ili bez napora. Samadhi je duboko, blaženo, meditativno stanje. Sahaj Samadhi meditacija je prirodan, nenaporan način meditacije.

Redovito prakticiranje tehnike može u potpunosti transformirati kvalitetu života, na način da njeguje tijelo da održava mir, energiju i proširenu svijest tijekom dana. Ova tehnika meditacije u kombinaciji s jogijskim vježbama može osigurati dobro zdravlje i miran um.

  • Meditacija omogućuje svjesnom umu da se umiri duboko u Sebstvu, pružajući odmor
  • Kada se um umiri, otpušta sve napetosti, te postaje zdrav i fokusiran

Kako Sahaj Samadhi meditacija djeluje?

Polaznik uči mentalno koristiti jednostavan zvuk koji omogućuje umu da se umiri i uđe dublje. Kada su um i živčani sustav u mogućnosti da se nekoliko trenutaka odmore u dubokoj tišini, blokade koje zagušuju naš sustav i koče naš napredak, postepeno nestaju.

Kako odmor u sebstvu pomaže u svakodnevnom životu?

Kada je rijeka mirna, njen odraz je jasniji. Kada je um smiren, postoji veća jasnoća u polju izražaja. Naše moći opažanja, percepcije i izražavanja rastu. Kao rezultat, u mogućnosti smo komunicirati i djelovati, učinkovito i jasno.

Zašto mi je potrebna mantra?

U Sanskrtu, mantra je opisana kao “Manana trayate iti mantra“. “Iti Mantra” je ono što te odvlači od ponavljanja. Misao koja se ponavlja je briga. Mantra ti pomaže da se oslobodiš briga.

Želite naučiti meditirati?

U Sattva centru tečajevi Sahaj Samadhi meditacije redovno se odvijaju. Kontaktirajte nas za više informacija i detalje o sljedećem tečaju Sahaj samadhi meditacija!

Ako ste zainteresirani za primanje novosti vezano za Sattva programe prijavite se na naš NEWSLETTER.