SRI SRI YOGA TEČAJ, 12-14. travnja

Intenzivni tečaj joge od 12 i pol sati koji nas vodi duboko u iskustvo istinskog mira i ravnoteže, te ostavlja s tehnikama i znanjem koje će nas služiti cijeli život. Izuzetan doživljaj za početnike i one s već stečenim iskustvom

 • Niz tradicionalnih joga položaja u koje možemo ulaziti prema vlastitim sposobnostima
 • Jednostavne tehnike disanja (pranayame) za umirivanje misli i emocija
 • Vođene meditacije uvode um u stanje mira i povišene svijesti
 • Znanje o jogi iz izvornih spisa za dublje razumijevanje životnih procesa
 • Dodatno znanje i informacije o ayurvedi, drevnoj znanosti o životu, za dobrobit našeg tijela
 • Pojačana fleksibilnost, ravnoteža i snaga tijela i uma, uz dublje razumijevanje sebe

 Opis

U Sri Sri Yogi možemo pronaći pravi ritam i granice našeg tijela, te unutar njih položaje koji nas dovode do dubokog unutarnjeg mira. U deset sati, raspoređenih na 4 dana, polako putem joga asana, pranayama, vođenih meditacija i znanju o jogi i ayurvedi dolazimo do boljeg razumijevanja sebe, svoga, tijela, uma i toliko željenog mira.

Uz mir, pronalazimo stabilnost, fleksibilnost i snagu u svome umu i u svome tijelu. To se sve događa spontano, bez prevelikog napora, jer cijelo vrijeme idemo samo do granica svojih trenutnih mogućnosti. Ono što nas na kraju oduševi, jest da su one puno veće nego što smo mislili! A to je joga. Ako ste mislili da su joga samo fizičke vježbe, ugodno će vas iznenaditi ovo iskustvo i tradicionalna definicija joge kakvom je poznaju drevni vedski spisi iz kojih imamo najstarije zapise o njoj.

Bez obzira jesmo li početnik ili imamo prethodno iskustvo, Sri Sri Yoga će svakom donijeti duboki doživljaj. Satovi Sri Sri Yoge su trenuci humora, veselja, ali i duboke mudrosti koja se dijeli na lagan i svakodnevnim jezikom isporučen način. Za one koji traže duhovnu dimenziju života, uz snagu da se suoče sa izazovima svakodnevice, Sri Sri Yoga je savršen tečaj.

Sri Sri Yoga se, uz ostale Art of Living programe, podučava u preko 150 zemalja u svijetu. Njenu dobrobit su osjetili milijuni ljudi na svim kontinentima.

Art of Living fondacija djeluje od 1981. godine, utemeljio ju je Sri Sri Ravi Shankar, indijski duhovni učitelj i mirotvorac koji neumorno putuje svijetom i širi svoju viziju društva bez nasilja i pojedinca bez stresa.

Sadržaj tečaja

Na Sri Sri Yoga tečaju imamo priliku naučiti i iskusiti:

 • Niz tradicionalnih joga položaja za veću fleksibilnost, snagu i stabilnost tijela i uma
 • Pranayame (tehnike disanja) za umirivanje uma i balansiranje životne energije
 • Vođene meditacije kojima dobivamo iskustvo dubine vlastitog bića
 • Znanje o jogi iz tradicionalnih vedskih izvora poput Patanđalijevih Joga-sutri i Bhagavad-gite
 • Znanje o ayurvedi, drevnoj znanosti o životu kako bismo pomogli našem tijelu da postigne optimalno zdravstveno stanje
 • Znanje o prehrani kojom si možemo pomoći i izvući najbolje iz naše prakse

Preduvjeti

Nema ih. Svatko stariji od 18 godina može pristupiti radionici. Postoje neka ograničenja uslijed nekih zdravstvenih stanja oko čega se savjetujemo prije početka radionice.

Što nakon toga?

Tečaj nam omogućava da uvedemo jogu u svoju svakodnevicu, da ovu praksu radimo svakodnevno i promatramo kako rastemo i poboljšavamo vlastiti život u svakome pogledu. Redovni satovi Sri Sri Yoge u SATTVA – Centru zdravlja i sreće pomoći će nam da svoju praksu usavršimo i produbimo. Ukoliko ih još nismo pohađali, Art of Living Program sreće i Tečaj Sahaj Samadhi meditacije će nas naučiti još neke tehnike koje će nam produbiti osjećaj lakoće i energiziranosti.

Cijena

Redovna cijena je 500 kn. Cijena s popustom za umirovljenike, studente i nezaposlene je 400 kn. Cijena za ponavljače je 100 kn, a ako dovedu nekoga sa sobom onda je za njih radionica besplatna.

Termini i učitelji

Radionica se održava u pet termina po 2 i pol sata. radnim danima od 18.00 do 20:30 sati, vikendom od 6.30 do 09.00, te od 18:00 do 20:30 sati.

Prijaviti se i informirati možete na broj telefona: 042/350-513, mobitela 091/6000-245 (Ivan) ili na email sattva@sattva-centar.hr.

Radionicu vode Ivan Palijan i Jasna Ćerić, Sri Sri Yoga učitelji s dugogodišnjim iskustvom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.