Sri Sri Yoga za procvat svih naših potencijala

Sri Sri Yoga je disciplina koja je u isto vrijeme nježna i snažna. Cilj joj je kroz sjedinjenje položaja i pokreta tijela, ritma daha i usmjerene pažnje umiriti um i dovesti ga u sadašnji trenutak.

Ona sjedinjuje elemente različitih puteva joge kako bi nam omogućila da brže procvatemo i ostvarimo svoje prirodne i urođene potencijale. U Sri Sri Yogi nam mudrost i tehnika joge dolazi na opušten i radostan način. To je prekrasna kombinacija disciplinirane prakse, mudrosti i zabave.

Sri Sri Yoga nam daje:

  • Asane – Niz tradicionalnih asana (joga položaja) za dobrobit tijela i uma, pogodnih za različite stupnjeve napretka učenika joge, od početnika do onoga s iskustvom. (Hatha yoga)
  • Pranayame – Niz tradicionalnih pranayama (tehnika disanja i zadržavanja daha) kojima povećavamo pranu, životnu energiju, i upravljamo njezinim tijekom kako bismo utjecali na i umirili naš um, te se riješili stresa i napetosti.
  • Meditacije – Vođene meditacije kojima dodatno blagotvorno utječemo na naše tijelo i naš um, vraćamo um njegovom izvoru.
  • Vedsko znanje – Biseri vedske mudrosti koje možemo upotrijebiti u svakodnevici, bez obzira želimo li o njima kontemplirati ili ih koristiti kako bismo se nosili sa životnim situacijama. Oni se nalaze u brojnim spisima, te komentarima na njih duhovnog učitelja iz tradicionalne škole advaita vedante, Sri Sri Ravi Shankara. (Gyana Yoga, put znanja)
  • Seva (služenje) – Prilika da se uključimo u razne dobrotvorne projekte koje Art of Living fondacija provodi širom svijeta. (Karma Yoga, put djelovanja)
  • Satsang (druženje, boravak u Istini) – Prilika da budemo u društvu ljudi sličnih nama koji žele duhovno napredovati. Pripadamo velikoj svjetskoj Art of Living obitelji koja centre ima u većini svjetskih zemalja, te u mnogim gradovima u Hrvatskoj.

Stoga je Sri Sri Yoga cjeloviti put koji sadrži sve potrebne elemente potrebne za cvjetanje ljudskih potencijala. Osigurava nam podršku na našem putu i mogućnosti neprekidnog napredovanja. Sri Sri Yoga nas vraća našem prirodnom Sebstvu i time njeguje sve vrline i sposobnosti s kojima smo rođeni.

Sri Sri Yogu podučavamo na Sri Sri Yoga tečaju, intenzivnom vikend programu od 15 sati u kojima prolazimo sve elemente. Nakon toga svaki polaznik dobiva niz asana i pranayama koji može prakticirati kod kuće. Prakticiramo je i na redovnim tjednim joga satovima koji su pogodni za početnike, ali i one s iskustvom.

I.P.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.