Tečaj Sahaj Samadhi meditacije, 6-8. rujna

„Sahaj” je sanskrtska riječ koja znači prirodno ili bez napora. “Samadhi” je duboko, blaženo, meditativno stanje. Sahaj Samadhi meditacija je prirodni meditacijski sustav bez napora.

Tečaj Sahaj Samadhi meditacije nas uči meditacijskoj tehnici koja ublažava probleme povezane sa stresom, duboko opušta um i podmlađuje sustav.

Redovito prakticiranje Sahaj Samadhi meditacije može preobraziti kvalitetu našeg života održavanjem sustava za održavanje mira, energije i proširene svijesti tijekom dana. Te tehnike meditacije u kombinaciji s jogijskim praksama mogu pružiti dobro zdravlje i miran um.

Meditacija omogućuje svjesnom umu da se duboko smiri u Jastvu, dajući mu odmor.

Kada se um smiri, pušta sve napetosti, čineći ga zdravim i usredotočenim.

Kako funkcionira Sahaj Samadhi meditacija?

Učimo koristiti mentalni zvuk, odnosno mantru, koji omogućava umu da se smiri i uđe unutra. Kada je umu i živčanom sustavu dopušteno odmoriti se nekoliko trenutaka u dubokoj tišini, blokade koje začepljuju sustav i naš napredak postupno se raspadaju.

Dobrobiti  Sahaj Samadhi meditacije

  • Jasno razmišljanje
  • Povećana energija
  • Bolje tjelesno zdravlje
  • Poboljšani odnosi
  • Veći mir uma

Važnost mantre

Na sanskrtu, mantra je opisana kao: “Manana trayate iti mantra.” Mantra je ono što nas spašava od ponavljanja. Ponavljajuća misao je briga. Mantre nas oslobađaju briga.

Pravilna upotreba mantre u meditaciji omogućuje umu da se duboko smiri u sebe. A kad se um smiri, otpušta sve napetosti i stres i usredotočuje se u sadašnjem trenutku. Tek u sadašnjem trenutku pronalazimo pravu sreću; onim trenucima kada smo slobodni od žaljenja zbog prošlosti ili tjeskobe oko budućnosti. Sahaj znači prirodno. Samadhi znači prosvjetljenje. Naša unutarnja priroda je prirodno dostupna kroz ovu meditaciju na mantru.

“U samadhiju, tom vrlo dubokom stanju meditacije, dobivate energiju i dugotrajno blaženstvo. Ona vas nosi sve više i više sve dok vaša prisutnost ne zrači ljubavlju.” – Gurudev Sri Sri Ravi Shankar

Cijena i plaćanje

Redovna cijena je 750 kn. Cijena za ponavljače je 100 kn. Uz cijenu tečaja, preporučena donacija za prostor je 150 kn.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.