Tvoja karma je odgovorna za ono što prolaziš u životu

Kada su ega tu, oni se sukobljavaju. Iiz toga nema izlaza. Kada je mudrost tu, dižeš se iznad svakog uskoumnog stava, prigovaranja i prosudbi.

Cijelo vrijeme prosuđuješ ljude, a kada se okreneš i pogledaš svoje prosudbe, kažem ti, 80 do 90% vmrenea, bit će krive. Ponekad otipkaš poruku da bi je nekome poslao, a nešto ti govori da da to nije u redu i pobrišeš je. To pokazuje koliko su ti slabe prosudbe.

Stvorimo veliki oblak oko nečega što nije niti blizu istini i to ti se dogodilo toliko puta u prošlosti. Držiš se zamjerki prema ljudima, imaš koncepte o ljudima i sam se be zarobiš u tome. Moraš se probuditi iz toga. Znaš, ako ti je vrijeme dobro i najgori neprijatelj će ti se ponašati kao prijatelj, a ako ti je vrijeme loše najbliži prijatelj ti se ponaša kao neprijatelj. Dakle, tvoja sreća ili vrijeme je potpuno odgovorno za tvoje prijatelje i neprijatelje.

Dakle, trebaš svoj um odvojiti od prosuđivanja ostalih i dovesti ga sebi.

Često ljudi koji se žale da drugi imaju veliki ego, imaju sami veliki ego. Često oni koji se žale da su drugi nepristojni, vidjet ćeš da su negdje unutra oni nepristojni. Trebaš sagledati sebe. Vidiš, ne možeš ispraviti druge, ali drugi ti pružaju šansu da ispraviš sebe.

Sri Sri Ravi Shankar

Objavljeno prvi put na Wisdom by Sri Sri Ravi Shankar

Prijevod I.P.

 

SRI SRI RAVI SHANKAR: TAJNE KARME

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.