Udvartana – ayurvedski piling uljem i mljevenim žitaricama

Udvartana je posebna terapijska masaža dubokog tkiva pomoću smjese ulja i mljevenih žitarica. To je potpuni piling tijela kojim se ono revitalizira.

Ova masaža uključuje trljanje prema gore pri čemu se smjesa ulja i žitarica utrlja u tijelo. Glavna prednost udvartane je uklanjanje toksina kroz kožu. Međutim, ayurvedski liječnici uglavnom je preporučuju za smanjenje viška celulita i masti nakupljene ispod kože. Također, tonizira kožu i tijelu pruža snagu.

Učinci udvartane:

  • odstranjen je stari sloj kože pa je ona sada iznimno glatka i meka
  • cirkulacija je pojačana, a time i izmjena tvari
  • energetski kanali (shrote) su pročišćeni
  • živčani sustav je umiren

Udvartana je jedna od ayurvedskih masažnih terapija pri kojoj se stimulirala tijelo kako bi se poboljšao metabolizam masti i tekućina. Dok masaža uljem u pravilu podmazuje i opušta tijelo, terapeutski piling općenito tonira i stimulira sustav. Udvartana je ayurvedski terapeutski piling pri kojem se topla smjesa ulja i mljevenih žitarica struže po tijelu specifičnim potezima tako da utječu na opći metabolizam, cirkulaciju, limfnu drenažu, metabolizam masti i tromost. Vrlo je popularna terapija za podršku tjelesnom tipu kaphe i rješavanju kapha poremećaja.

Kako pomaže u rješavanju sporosti, udvartana pruža lakoću, energiju i dobrobiti kada kapha nije u ravnoteži. Jako se preporučuje kod poremećaja u načinu života, pretilosti, dijabetesa, zadržavanja tekućine, težine, nedostatka energije, stresa, depresije, umora, celulita i tako dalje. Nakon što smo obavili masažu glave (prema našoj neravnoteži, ponekad se masaža glave vrši bez ulja), nježni piling nanosi se biljnim prahom. Kako bismo pojačali njene dobrobiti, udvartanu ćemo završiti svedhanom, ayurvedskom saunom, u kojoj ćemo sjesti u komoru ispunjenu aromatičnom parom.

Ayurvedski terapijski biljni piling pomaže u jačanju metabolizma, poboljšanju toniziranosti kože i tkiva, te opuštanju. Jako se preporučuje kod pretilosti, problema s kožom, dijabetesa, neuropatija itd. Provođenje barem 3 udvartana tretmana uzastopno ili periodično pomaže u postizanju dugotrajnih rezultata.

U SATTVA – Centru zdravlja i sreće udvartanu obavlja Ivor Medved, školovani ayurvedski terapeut. Cijena tretmana je 250 kn, a traje 60 minuta. Rezervirati svoj termin možete na naše kontakte.

I.P.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.