AB VINYASA: za potpune početnike i srednje napredne. Ugodan sat s kombinacijom snage, fleksibilnosti i relaksacije.

VINYASA FLOW: za srednje napredne i napredne. Zahtjevniji sat u kontekstu snage s fokusom na protočnosti između asana

vinyasa yoga

Vinyasa se odnosi na povezivanje daha i pokreta te bi tako svaka prava joga bila „vinyasa“ joga (razlika u vježbanju joge od tjelovježbe upravo je u svjesnom pokretu i usklađivanju pokreta s dahom). Međutim, kod Vinyasa joga sata podrazumijevamo Vinyasa kramu, odnosno planirani slijed asana (joga položaja) povezanih tranzicijskim pokretima usklađenih s dahom, što je čini tjelesno izazovnijom  od drugih oblika joge, kod kojih se bez tranzicije prelazi iz asane u asanu (npr. Sri Sri Yoga).

Vinyasa joga satovi (Flow, Power i sl.) nastali su po uzoru na Ashtanga i Iyengar jogu, a zahvaljujući njima vježbanje joge se populariziralo na Zapadu.

Pozdrav Suncu

Svatko tko je vježbao jogu sigurno se upoznao s tradicionalnim slijedom od 12 joga položaja, Pozdrav suncu (Surya Namaskara) (razlikuje se od pozdrava suncu A i B iz Ashtanga joge, koji predstavljaju modifikaciju prilagođenu Ashtanga slijedu). Pozdrav Suncu klasičan je primjer vinyase, a smatra se da predstavlja najmoćniji jednostavan slijed asana jer angažira sve velike skupine mišića i jača tijelo, ubrzava rad srca, potiče znojenje te rezultira mirnim umom.

Koje su dobrobiti Vinyasa joge?

Osim fleksibilnosti i snage koje anaerobne vježbe donose tijelu, vježbajući vinyasa jogu potičemo i cijeli srčanožilni sustav na brži rad, jačamo kondiciju i pokretljivost tijela. Redovnom vježbom vinyasa joge tijelo vrlo brzo osnaži, ima više kapaciteta i energije.

Mentalno brzo dolazi do fokusa i bistrine.

Emocionalno/ duhovno osjećamo se bolje jer se na ovaj način uz završno opuštanje oslobađaju emocije zabilježene u obliku grčeva ili boli u našem tijelu. Prema joga filozofiji uklanjaju se prepreke iz energetskih kanala zvanih nadiji, što za posljedicu ima da se osjećamo „lakše“, „protočnije“, prirodnije, sretnije, ispunjenije…

PRISTUPNICA

Ako se želite priključiti našoj mjesečnoj joga grupi, ispunite PRIJAVNICU. Slobodni ste doći i na  besplatan probni sat, a prijavnicu ispunite na licu mjesta. Čekamo Vas!

Ako ste zainteresirani za primanje novosti vezano za Sattva programe prijavite se na naš NEWSLETTER.